Üniversite okuyanlar biri PMYO başvurabilir mi?

İçindekiler:

  1. Üniversite okuyanlar biri PMYO başvurabilir mi?
  2. Üniversite okurken polislik sınavına girilir mi?
  3. Üniversitede okuyan memur olabilir mi?
  4. Üniversite okurken astsubay olunur mu?

Üniversite okuyanlar biri PMYO başvurabilir mi?

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği'nin 5. maddesi gereği; “Yüksekokullara, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen eğitim kurumlarından (Lise ve dengi okullardan) mezun olanlar başvurabilirler.” hükmü gereğince ön lisans mezunları da lise mezunu kapsamında sınava alınmaktadır ...

Üniversite okurken polislik sınavına girilir mi?

Üniversite Okurken Pmyo Sınavlarına Girilebilir mi? Üniversite öğrenimine başlamış olan adaylar yapılacak olan yüksek öğretime geçiş (YGS) ye girerek polis meslek yüksek okulunun gerektirdiği baraj puanını alabilirlerse sınavlara üniversitede okurken girebilirler.

Üniversitede okuyan memur olabilir mi?

Üniversite öğrencilerinin okurken şartlarını taşıdıkları memurluk sınavlarına girmelerine ve hatta memur alımı için yerleştirilmeleri durumunda memur olarak çalışmaya başlamalarında, yasal olarak hiçbir engel yok.

Üniversite okurken astsubay olunur mu?

Astsubay olmak adına lisenin bitirilmesi yeterlidir. Lise bittikten sonra üniversite sınavlarından alınan puan ile beraber askeri mülakatlara girip yeterli görüldüğü durumda astsubay olunabilir. Bir başka alternatif ise üniversitelerin lisans ya da önlisans bölümlerinden mezun olmaktır.