Eş durumu için eşin memur olması şart mı?

İçindekiler:

  1. Eş durumu için eşin memur olması şart mı?
  2. Batıdan batıya polis tayinleri 2021 ne zaman açıklanacak?
  3. Polisler istediği şehirde görev yapabilir mi?
  4. Kimler tayin isteyebilir?
  5. Her polis doğu görevi yapmak zorunda mı?
  6. 2021 tayinler ne zaman açıklanacak?
  7. Polis istirahatli gününde il dışına çıkabilir mi?

Eş durumu için eşin memur olması şart mı?

3. Eşlerden Birinin Memur Olmaması Durumunda Memurun Eş Nedeniyle Tayin Talebi. Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik (Yönetmelik)'in 14. maddesinde yapılan değişiklikle eş durumu nedeniyle tayin için eşlerin her ikisinin de memur olması zorunluluğu kaldırılmıştır.

Batıdan batıya polis tayinleri 2021 ne zaman açıklanacak?

Genel atama açıklanma tarihi üzerinden 40 gün geçmesine rağmen batıdan batıya tayinler ancak 14 Temmuz 2021 tarihinde açıklanabildi.

Polisler istediği şehirde görev yapabilir mi?

Eski düzenlemelerde polis kendi şehrinde görev yapabilir mi sorusu daha farklı ele alınmaktaydı. polisler, nüfusa kayıtlı oldukları bölgelere atanamazdı. Ancak yeni kanunlarla bu konu yeniden gözden geçirildi. Düzenlemeye göre polisin kendi memleketi büyük şehir ise, bu bölgeye ataması yapılmaktadır.

Kimler tayin isteyebilir?

Memurun kendisi ya da bakmakla yükümlü olduğu eş, anne, baba veya çocuklarından birinden dolayı istenebilir. Memurun kendisinin veya bakmakla yükümlü olduğu 1. dereceden birinin görev yaptığı yerde sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğinin tespit edilmesi halinde sağlık mazeretine dayanarak tayin gerçekleşebilir.

Her polis doğu görevi yapmak zorunda mı?

Polislerde şark görevi, polislerin atanmasından 2 yıl sonra zorunlu olarak yapılması gereken bir görev olup, genellikle doğu illerine atanarak yapılır. Kişi 2 yılın sonunda ya tercihini yapar ya da ipka vererek görevini erteler. İpka; o yıl içinde mazeret sunarak şark görevini ertelemektir.

2021 tayinler ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı resmî eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin, 2021 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme işlemi için sonuçlar 4 Ağustos tarihide açıklanacak.

Polis istirahatli gününde il dışına çıkabilir mi?

Polisler de diğer memurlar gibi il dışına izinsiz çıkabilir mi? Memurlara il dışına çıkışlarında izin alma zorunluluğu getiren 657 sayılı kanunun ilgili hükmü, 2011 yılında kaldırılmıştır. ... Bu nedenle, polisler için il dışına çıkışlarda, hala izin almak zorunluluğu bulunmaktadır.