Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Ne Zaman Kutlanır?

İçindekiler:

  1. Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Ne Zaman Kutlanır?
  2. Yerli Malı Belgesi nasıl alınır?
  3. Yerli malı belgesi kaç günde çıkar?
  4. Yerli Malı Belgesi nerede kullanılır?
  5. Yerli malı belgesi ne kadar sürede alınır?
  6. Yerli Malı Belgesi Neden Alınır?
  7. Yerli katkı oranı nedir?
  8. Kapasite raporu nasıl alınır?
  9. Kapasite raporu kimler alabilir?
  10. Sanayi sicil belgesi için kapasite raporu şart mı?
  11. Kapasite raporu kim verir?
  12. Kapasite raporu ücreti ne kadar?
  13. Kapasite Raporu Hangi durumlarda yenilenir?
  14. Kapasite Raporu için neler gerekli?
  15. Kapasite Raporu için en az kaç işçi?
  16. Ihracat yapmak için kapasite raporu şart mi?
  17. Sanayi Sicil Belgesi Nasıl Olunur?

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Ne Zaman Kutlanır?

Yatırım yapmanın, yerli malı kullanımının ve tutumlu olmanın öneminin vurgulandığı Yerli Malı Haftası her yıl 12 – 18 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor.

Yerli Malı Belgesi nasıl alınır?

1- Yerli Malı Belgesi almak isteyen firmalar, aşağıda sayılan belgelerden 4, 5 ve 6 ncı maddelerdeki belgeleri indirip Uygulama Esasları dikkate alınarak doldurulduktan sonra sanayi ürünleri için üyesi oldukları Ticaret ve/veya Sanayi Odasına, tarımsal ve hayvancılık ürünleri için ise Ticaret Borsasına başvurmalıdır.

Yerli malı belgesi kaç günde çıkar?

Yerli Malına konu sanayi ürününün Sanayi Sicil Belgesi ve Kapasite/Ekspertiz Raporu ile uyumlu olup olmadığı kontrol edilir. Kontrol işlemlerinden sonra Oda tarafından http://ymb.tobb.org.tr adresinden web uygulamasına girilerek Yerli Malı belgesi formu elektronik ortamda doldurulur ve 10 iş günü içerisinde onaylanır.

Yerli Malı Belgesi nerede kullanılır?

Yerli malı belgesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı Ticaret ve Sanayi odalarından alınmaktadır.

Yerli malı belgesi ne kadar sürede alınır?

Yerli malı belgesi geçerlilik süresi düzenlendiği tarih itibari ile ( 1 ) bir yıl geçerlidir. 1 Yılını dolduran yerli malı belgesi yeniden vize işlemine tabi tutularak süresi uzatılır.

Yerli Malı Belgesi Neden Alınır?

Yerli Malı Belgesi; sanayi sicil raporları ve kapasite raporları göz önünde bulundurularak, TOBB'a bağlı odalar ve borsalar tarafından sadece yerli üreticilere verilen bir belgedir ve ilgili ürünün Türk ürünü olduğunu göstermektedir.

Yerli katkı oranı nedir?

Yerli katkı oranının %51 olması, dışardan bir altyapı veya ara ürün ithal edilse dahi son ürünün maliyet hesaplamasında, bu ithalat bedelinin, toplam ürün maliyetinin en fazla %49'u kadar olabilmesini ifade etmektedir. Yerli Katkı Oranının Hesaplanması Nasıl Yapılır?

Kapasite raporu nasıl alınır?

Kapasite raporu başvurusunda bulunabilmek için, firma üretim yeri veya merkez adresinden en az birinin bağlı olduğu odanın sınırları içinde bulunması ve ilgili odaya üye olunması gerekmektedir. Kapasite Raporu İstek Formu, Odalardan ücretsiz temin edilebilmektedir.

Kapasite raporu kimler alabilir?

Firmasında sigortalı işçileri ile üretim yapan firmalar başvurabilirler. Adresini tescilleyen iş yeri sahipleri, yasal olarak herhangi bir engel yoksa kapasite raporu alabilirler. Gerekli üretim araçlarına (makine) ve tesisata sahip olan sanayiciler, kapasite raporu tanzim işlemlerine başlayabilirler.

Sanayi sicil belgesi için kapasite raporu şart mı?

Maddesi gereği, sanayi işletmelerinin üretim faaliyetlerine başladıktan sonra iki ay içinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemi'ne kayıt olması zorunludur. Her üretim yapılan yerin ayrı ayrı kaydedilmesi gerekmektedir. Bildiğiniz üzere bu iki ay içerisinde Kapasite Raporu'nun alınması gerekir.

Kapasite raporu kim verir?

Kapasite Şubesi tarafından görevlendirilen ekspertiz heyetleri ile firma işyerinde yapılan inceleme ve belgelerin değerlendirilmesi sonucunda düzenlenen kapasite raporları, prosedür gereğince Odalarca elektronik ortamda hazırlandıktan sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (T.O.B.B) onayını almak zorundadır.

Kapasite raporu ücreti ne kadar?

Kapasite Raporu Onaylı Suret Ücreti: Kapasite raporu sayfa başına 14,00 TL olup toplam azami ücret 168,00 TL'dir.

Kapasite Raporu Hangi durumlarda yenilenir?

4.

Kapasite Raporu için neler gerekli?

Kapasite Raporu Müracaatında İstenen Belgeler Leasinge ait proforma fatura ve ödeme planı. Belgesi, CE, Marka tescil belgesi, Patent kullanım belgesi, Know-how sözleşmesi, Lisans sözleşmesi, Çevre izin belgesi, HACCP belgesi vb.), 11- Maden ocaklarında maden ruhsatı, ruhsat kiralanmış ise kiralama sözleşmesi.

Kapasite Raporu için en az kaç işçi?

Kapasite raporu alabilmek için firma en az kaç işçi çalıştırıyor olmalıdır? Merkezi İstanbul'da olup muharrik kuvvet kullanarak imalat yapan ve en az 10 işçisi bulunan firmalar kapasite raporu alabilmektedir.

Ihracat yapmak için kapasite raporu şart mi?

İHRAÇ KAYITLI TESLİMLERDE KAPASİTE RAPORU ZORUNLULUĞU Söz konusu tebliğden de anlaşılacağı üzere kapasite raporunun ibraz edilmesi zorunlu değildir. ... Diğer bir ifadeyle vergi dairesine kapasite raporu ibraz edilmeden de iade işlemleri yerine getirilmesi gerekmektedir.

Sanayi Sicil Belgesi Nasıl Olunur?

Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden yapılan müracaatlarda işletme sahibi veya yetkilendirdiği kişi tarafından elektronik ortamda girilir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne yapılan müracaatlarda Sanayi Sicil Beyannamesi sayfa sonundaki dosyalar bölümünden indirilip doldurulur.