Kitaplarda bkz ne demek?

İçindekiler:

  1. Kitaplarda bkz ne demek?
  2. Ekşi Sözlük Bkz ne demek?
  3. Sukela ne demek?
  4. Bkz nerelerde kullanılır?
  5. Ekşi Sözlük Bkz nasıl verilir?
  6. Metin içinde Bkz nasıl yazılır?
  7. Madde nasıl kısaltılır?

Kitaplarda bkz ne demek?

"Bkz" kelimeside bir kısaltmadır. Bkz kelimesi aslında "Bakınız" anlamına gelmektedir. Ders kitaplarında bolca kullanıldığını görebilirsiniz. Bir konu içerisinde konu ile alakası olan yada alakasız birşey anlatıldığında karşıdaki kişinin onun ne anlama geldiğini bilemeyeceğini düşündüğünüz durumlarda kullanabilirsiniz.

Ekşi Sözlük Bkz ne demek?

(bkz: otoban kenarında ebegümeci toplayan yurdumun cefak) ex sözlük sahibi ssg tarafından e-5'teki bir muhabirin dramını anlatmak için kullanılan, asıl amacı inci tarzı yarısı başlıkta yarısı entry'de olan şeyleri eleştirip, dalga geçmek olan bkz.

Sukela ne demek?

Bir fikir belirtme platformu olan Ekşi Sözlük'te kullanılmaya başlanan şükela kelimesi; çok iyi, hoş ve şahane anlamlarına gelmektedir.

Bkz nerelerde kullanılır?

Bkz, ders kitaplarında bakınız anlamında kullanılan bir kısaltmadır. Bkz Ne Demek? Bazı kelimelerin kısaltmaları bulunur ve kullanılır. Bazı kişiler ders kitaplarında, dergilerde veya gazetelerde bu kısaltmaları görebilir.

Ekşi Sözlük Bkz nasıl verilir?

yapılışı: parantez içerisine bkz: #entryno şeklinde (ya da sadece #entryno da oluyor) yazılır. bir de kütük no ile birlikte o entry'nin hangi başlıkta olduğunu gösterecek bir bkz verme yolu var ki o da parantez içerisinde bkz: başlık/#entryno şeklinde yapılır.

Metin içinde Bkz nasıl yazılır?

Dipnotta ise bilgi bulunabilecek eser/eserler veya makale'ye "Geniş bilgi için bkz," yahut "bunun için bkz," şeklinde gönderme yapılır. Konu kaynaklara dayanılarak yazıldığı halde aynı meseleye temas eden bir eserde de bilgi bulunuyorsa "ayrıca bkz." şeklinde gösterilir.

Madde nasıl kısaltılır?

Kanımca madde ve fıkra numarasından sonra 'nci, 'ıncı, 'inci, 'uncu, 'üncü gibi eklerin kesme işaretiyle birlikte verilmesi daha güzel olmaktadır. Atıfta kısaltma kullanılacaksa, madde “m.”, fıkra “f.”, bent ise “b.” ile kısaltılır. Çoğunlukla fıkra numarası, madde numarasından sonra “/” işareti konularak gösterilir.