Laiklik dinden çıkarır mı?

İçindekiler:

  1. Laiklik dinden çıkarır mı?
  2. Şeriat hangi ayette geçiyor?
  3. Şeriat Allahın emri mi?
  4. Şerif ne iş yapar?

Laiklik dinden çıkarır mı?

"Laiklik, kamusal alanı dinden ayırdığı için (din ve dünya ayırımı), kamusal alanda dini ve dinden referansı dışladığı için kabul edilemez ve dolayısıyla da laik Müslüman olmaz" diyerek konuyu kestirip atmayın! ... Örneğin Hanefi, Şafii, Hanbeli ve Malikilere göre bir Müslüman, namazı inkâr ederse kâfir olur.

Şeriat hangi ayette geçiyor?

Şeriat sözünün geçtiği bir diğer Kur'an ayeti de Diz Üstü Çökenler Bölümü / Casiye Suresi 18. Ayettir. Ayette şeriat sözcüğü özgün haliyle geçiyor ve Hz. Muhammed'e hitaben şöyle deniliyor: “Sonra sana da, buyruğumuzla bir şeriat (yol, yöntem, yasa) verdik...”

Şeriat Allahın emri mi?

Arapçada şeriat sözcüğü ile aynı kökten gelen “Şârî'” sözü de hem kanun koyan hem de ana yol / cadde anlamına geliyor. Sözün özü Arapçada şeriat doğrudan doğruya Allah'ın kanunu / yasası anlamına gelmez. Her türlü yasaya, kanuna, hukuka şeriat denilir.

Şerif ne iş yapar?

Amerika Birleşik Devletleri'nde şerif, bazı kasabalarda kanunların uygulanmasından sorumlu, polis müdürü ya da jandarma komutanı benzeri, en yüksek resmi görevlidir. Çoğu bölgede seçimle başına gelir. Seçimle başına geçen güvenlik amiri uygulaması ABD'ye has bir uygulamadır.