Yat kaptanı nerelerde çalışır?

İçindekiler:

  1. Yat kaptanı nerelerde çalışır?
  2. 499 GT nedir?
  3. 149 groston nedir?
  4. 149 GT ne demek?
  5. 499 GT ne demek?
  6. Gemi adamı belgesi ile kaç metre tekne kullanır?
  7. Kimler Yat Kaptanı olabilir?

Yat kaptanı nerelerde çalışır?

Yat Kaptanı, genellikle iş ve gezi seyahatleri için kullanılan,boyutları itibariyle küçük olan lüks gemileri süren kişilere verilen mesleki unvandır. Yat Kaptanları, özel şirketler ya da şahısların yatlarında çalışabilir.

499 GT nedir?

Yat Kaptanlığı 499 GT yeterlik belgesi, 500 GT'den daha küçük ticari yatların sevk ve idaresi için kaptanlık yetkisi verir. Bu belgeye sahip kişiler ticari ve özel yatlarda kaptanlık yapabilirler.

149 groston nedir?

Uluslararası sefer yapabilen 149 Grosston büyüklüğüne kadar olan ticari ve özel tüm yatlarda kaptanlık yapabilmek için gerekli olan yeterlilik Yat Kaptanı (149 Grt) Yeterliliğidir.

149 GT ne demek?

Yat Kaptanlığı 149 GT yeterlik belgesi, 150 GT'den daha küçük ticari yatların sevk ve idaresi için kaptanlık yetkisi verir. Bu belgeye sahip kişiler ticari ve özel yatlarda kaptanlık yapabilirler.

499 GT ne demek?

“Yat Kaptanı (499 GT) Eğitimini İdare tarafından onaylı eğitim kurumlarında tamamlayanlara, talepleri halinde İdare tarafından sınavla gemici yeterliği verilir ve Yat Kaptanı (499 GT) stajyeri olarak gerekli deniz hizmeti gemici yeterliği ile yapılabilir. ...

Gemi adamı belgesi ile kaç metre tekne kullanır?

ADB sahibi olduğunuzda bölge, mesafe ve zaman sınırı olmaksızın 24 metreye kadar özel tekneleri sevk ve idare edebilirsiniz. Size ait olmayan kiraladığınız 24 metreden küçük bir ticari tekneyi gezi, eğlence, spor ve amatör balıkçılık gibi faaliyetlerde kullanabilirsiniz ancak ticari amaç için kullanamazsınız.

Kimler Yat Kaptanı olabilir?

Yat kaptanlığı eğitimini başarı ile tamamlayanlar; denizde güvenlik belgesi bulunanlar ve “Kısa mesafe telsiz operatörü” ya da “GMDSS Tahditli telsiz operatörü” olan kişiler yat kaptanı olabilir. Yat kaptanlığı sınavlarını başarı ile geçen. 21 yaşını tamamlamış kişiler özel yat kaptanlığı yapabilir.