Idari izinli sayılan hamile öğretmen ek ders alır mı?

İçindekiler:

  1. Idari izinli sayılan hamile öğretmen ek ders alır mı?
  2. Idari tatillerde ek ders ücreti ödenir mi?
  3. Idari izinli öğretmen canlı ders alır mı?
  4. Kimler idari izinli olacak?
  5. Hangi öğretmenler idari izinli sayılır?
  6. Öğretmenlerde idari izinli mi?
  7. Ek ders hangi tatillerde kesilmez?
  8. Tam kapanmada ek ders ödenir mi?
  9. Öğretmen EBA canlı ders yapmak zorunda mı?
  10. Kronik hasta öğretmenler idari izinli mi?
  11. 1 Temmuzdan sonra kimler idari izinli?
  12. Idari izin kimleri kapsıyor 2021?
  13. Idari izinli rehber öğretmene ek ders ödenir mi?
  14. Öğretmenlerin idari izin ne zaman bitecek?
  15. Bayram haftası ek ders var mı?
  16. Öğretmenler Mayıs'ta ek ders alacak mı?

Idari izinli sayılan hamile öğretmen ek ders alır mı?

Öğretmenlerin bu kapsamda idari izinli sayılmaları nedeniyle ek ders ücretlerini alamadıkları, ancak gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılması, bu kapsamda ek ders ücretinin ödenmesi gerektiği, hususunu belirttiniz.

Idari tatillerde ek ders ücreti ödenir mi?

Tüm öğretmen ve idareciler idari izinli oldukları için üzerlerindeki ders ve yöneticilik görevlerini yapmış sayılacakları için ek derslerini tam alacaklardır. ... Ders dışı hazırlık ve planlama/ Kulüp ve sınıf öğretmenliği görevlerinden dolayı ödemelerde ise maaş karşılığına bakmadan ödeme yapılacaktır.

Idari izinli öğretmen canlı ders alır mı?

Bu haberimizde bu sorularınıza ve mayıs ayı ek dersleri nasıl yapılır sorularına cevap vereceğiz. İdari izinlerde de dahi olsa canlı ders yapılmadığı takdirde bakanlığın yazısına göre ek ders ücreti ödenmez. Yani ek ders ücretinin ödenebilmesi için dersin fiilen yapılmış olması gerekir.

Kimler idari izinli olacak?

f Kronik hastalığı bulunmayan 60 yaş ve üzeri çalışanlar, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren göreve başlayacaktır. b Gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanlar, İdari izinli sayılmaya devam edilecektir.

Hangi öğretmenler idari izinli sayılır?

İdari izinlere ilişkin 2021/13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 30 Haziran 2021 tarih ve 31527 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Genelgede yer alan düzenlemeye göre, Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri öğretmenler, idari izinli sayılmaya devam edilecektir.

Öğretmenlerde idari izinli mi?

Tüm öğretmen ve personelleri ilgilendiriyor. 81 ile gönderildi. MEB idari izin genelgesi yayımladı. Genelgedeki yeni düzenlemeye göre, "ilgili birimler tarafından gerekli tedbirler alınarak, idari izinli personel uzaktan çalıştırılabilecek" denildi.

Ek ders hangi tatillerde kesilmez?

Her ne kadar yönetmelikte ödenir olarak görünse de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü resmi tatildir, resmi tatillerde eğitim öğretim faaliyeti, kurs, sınav yapılmaz. Eğitim öğretim faaliyetinin yapılmamasından dolayı ek ders ödemesi yapılmaz.

Tam kapanmada ek ders ödenir mi?

Yazıya göre tedbirler kapsamında, tam kapanma süresince 'uzaktan çalışacak' olan okul yöneticilerine ek ders ücreti ödenecek. Milli Eğitim Bakanlığı, tam kapanma süresince 'uzaktan çalışacak' olan okul yöneticilerine ek ders ücreti ödeneceğini duyurdu.

Öğretmen EBA canlı ders yapmak zorunda mı?

Bakanlığın açıklaması canlı ders anlatımı hususunda öğretmenlere bir zorunluluk getirmemektedir.

Kronik hasta öğretmenler idari izinli mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Covıd-19 Kapsamında Esnek Çalışmaya İlişkin Usul Ve Esasların “İdari izin” başlıklı 7'ncı maddesinin b fıkrasında; “Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı (e-nabızda alınacak belge) bulunanlar, idari izinli sayılacaktır.” hükümlerine yer verilmiştir.

1 Temmuzdan sonra kimler idari izinli?

KAMU kurum ve kuruluşlarında 1 Temmuz'dan itibaren normal mesai saatlerine dönülürken, 60 yaş ve üzeri çalışanlar ile gebeliğinin 24'üncü haftasından 32'nci haftasına kadarki süre içerisinde olan çalışanlar, normalleşme döneminde de idari izinli sayılmaya devam edilecek.

Idari izin kimleri kapsıyor 2021?

f Kronik hastalığı bulunmayan 60 yaş ve üzeri çalışanlar, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren göreve başlayacaktır. b Gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanlar, İdari izinli sayılmaya devam edilecektir.

Idari izinli rehber öğretmene ek ders ödenir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı resmi yazıda idari izinde olan öğretmen ve idareciye ek ders ödenmesinin mümkün olmadığını, ödenmiş ise geri istenmesi gerektiğini ifade etti. İşte Bakanlığın konuyla ilgili resmi yazısı ; Resmi yazıya göre; idari izindeki yönetici ve öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyeceği belirtilmektedir.

Öğretmenlerin idari izin ne zaman bitecek?

Genelge de yayımlandı. 1 Temmuz genelgesinde, ''Temel usul ve esasları Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde belirlenecek şekilde; kamu kurum ve kuruluşlarındahalihazırda uygulanmakta olan 10.0016.00 mesai uygulaması sona erdirilerek 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibarennormal mesai düzenine geri dönülecektir.

Bayram haftası ek ders var mı?

Genel idari izin verilen günlerde canlı ders yapılmayacak, ek ders ücretleri ise ödenecektir. Bayram tatiline denk gelen günlerde ise ek ders ücretleri kesilecektir. Ek ders ücreti ödemelerinde öncelikle maaş karşılığına bakılacaktır.

Öğretmenler Mayıs'ta ek ders alacak mı?

Bakanlığa bağlı tüm resmi ve özel okullar, 10-11-12 Mayıs'ta tatil olacak. Tüm genel idari izinlerde olduğu gibi bu idari izinde de okul yöneticileri ve öğretmenler, üzerlerinde bulunan ders görevlerini yapmış sayılarak, karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılacak.