Pudra neyin üstüne sürülür?

İçindekiler:

  1. Pudra neyin üstüne sürülür?
  2. Taş pudra ne işe yarar?
  3. Pudra ciltte ne işe yarar?
  4. Pudra tozu neden yapılır?

Pudra neyin üstüne sürülür?

Ten makyajını sabitlemek, likit ürünlerin çizgilere dolmasını engellemek ve cilde mat bir görünüm kazandırmak için kullanılır. Pürüzsüz cilt için her makyajında mutlaka pudra kullanmanı öneriyoruz. Pudrayı dilersen fondötenin üzerine sürebilir veya sadece pudra kullanarak ten makyajını tamamlayabilirsin.

Taş pudra ne işe yarar?

Taş pudralar “sadece” gün içinde parlayan yerleri tekrar matlaştırmak için kullanılır. Ten makyajı yapmak için nemlendirici sürseniz dahi, direkt taş pudrayı kullanırsanız hem bulamaç gibi lekeler yaparsınız hem zamanla cildi kurutur. Kusursuz ve mat yüzey için pudralı fondötenlerden kullanabilirsiniz.

Pudra ciltte ne işe yarar?

Ayrıca yüzünüz çok parlıyor ve günlük temponuzdan dolayı terliyorsanız pudrayı cildinize sürerek teninizi eşitleyebilirsiniz. – Böcek ısırıkları, sivilce, jilet ve güneş yanığına karşı etkilidir ve kızarıklıkları gidermeye yardımcı olur. – Cildinizi tahriş etmeyecek bir temizleme jeli hazırlayabilirsiniz.

Pudra tozu neden yapılır?

Pudra eskiden pirinç unundan yapılırken günümüzde çok daha başka maddelerden yararlanmaktadırlar. Nişasta, talk, kalsiyum karbonat, çinko ya da titan oksitleri gibi maddeler bugün güzellik malzemelerinin içinde yer almaktadır.