Mekanik burç ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Mekanik burç ne işe yarar?
  2. Lastik burç ne işe yarar?
  3. Makinada burç ne işe yarar?
  4. Kauçuk burç ne işe yarar?
  5. Salıncak ne işe yarar?
  6. Grafitli burç ne işe yarar?

Mekanik burç ne işe yarar?

Yatak burcu, mekanik parçalar arasında oluşan boşluk ve sesleri kesmek için kullanılan silindirik parçalardır.

Lastik burç ne işe yarar?

Salıncağın bağlantı yerlerinde burç veye fişek denilen plastik alaşımlı malzemeler bulunur. Bu burçlar sayesinde diğer metal malzemelerin yorulması ve hasar görmesi engellenmiş olur. Herhangi bir zorlamada burçlar metallerin hasar görmesini önler.

Makinada burç ne işe yarar?

Burçlar genellikle makinelerin bağlantı yerlerinde bulunan ve hareketi aktarmak, ani hareketleri ve titreşimleri önlemek için kullanılır. Genellikle makine elemanları arasındaki boşlukları ve kasıntı oluşmasını engellemek için kullanılır. ... Burçlar mekaniğin en temel yapı taşıdır.

Kauçuk burç ne işe yarar?

Bir araba şasisinde bulunan burç ve mafsallar (kauçuk-metal parçalar), istenmeyen titreşimleri ve gürültüyü azaltır. ... Bu durumlarda ek bir sıvı sönümleme titreşimleri engeller.

Salıncak ne işe yarar?

Salıncak, taşıyıcıyı (tekerlek taşıyıcı yada aks taşıyıcıda denir) traverse (beşik) bağlayan parçadır. ... Salıncak, taşıyıcıya bir rotil vasıtasıyla, traverse ise burçlarla bağlanır. Salıncak bu burç noktalarından aşağı yukarı dikey hareket yapar.

Grafitli burç ne işe yarar?

GRAFİTLİ BRONZ SİSTEMİN ÜSTÜNLÜKLERİ Çok iyi kaydırma ve yataklama özelliği. Düşük devirler ve ağır yüklerde yüksek taşıma kapasitesi. Su ve diğer kimyasallar altında çalışabilme özelliği. Sıra dışı sıcaklıklarda yüksek verim (-50˚C +150˚C).