Kıdem tazminatında faiz nedir?

İçindekiler:

  1. Kıdem tazminatında faiz nedir?
  2. Kıdem tazminatı faizi ne zaman başlar?
  3. Icra faiz oranı nedir?
  4. Hangi alacağa hangi faiz uygulanır?
  5. Hangi işçi alacakları en yüksek mevduat faizi?
  6. Icra dosyalarında hangi faiz uygulanır?
  7. Icra takibinde işlemiş faize faiz işler mi?

Kıdem tazminatında faiz nedir?

Kıdem tazminatı faizi gecikme faizi niteliğinde olduğundan, faize faiz yürütülmesi mümkün olmaz. Faiz alacağı başlı başına icra takibi ya da davaya konu olmuş olsa dahi, faiz niteliğini kaybetmediğinden ayrıca faize hak kazanılamaz.

Kıdem tazminatı faizi ne zaman başlar?

Emekliliğe hak kazanma belgesi işverene bildirilmemişse, işverence kıdem tazminatı olarak ilk taksitin ödendiği tarih bakiye kıdem tazminatı için de faiz başlangıcı olmalıdır. Böyle bir taksit ödemesi de olmadığı durumlarda faiz başlangıcı, davanın açıldığı ya da icra takibinin başladığı tarihtir.

Icra faiz oranı nedir?

İcra takibine konu olan borç ticari bir ilişkiye dayanmıyor ise bu durumda yasal faiz uygulama bulacaktır. ... Bu tebliğe göre ise avans işlemlerinde uygulanacak yıllık faiz oranları %19.5 olarak belirlenmiştir.

Hangi alacağa hangi faiz uygulanır?

İşçilik Alacaklarında Faiz ve Zamanaşımı Süreleri Tablosu
Alacak TürüFaiz BaşlangıcıFaiz Oranları
Hafta Tatili Alacağıİhtarname (Yoksa, dava ve Islah Tarihi)Bankalardan Sorulacaktır
İş Kazası TazminatıKaza Tarihi%9
Meslek Hastalığı TazminatıHastane Raporu%9
Bakiye Süre Ücreti Alacağıİhtarname (Yoksa, dava ve Islah Tarihi)%9
11 satır daha

Hangi işçi alacakları en yüksek mevduat faizi?

şeklindedir. Dolayısıyla, kıdem tazminatına uygulanacak faiz, bankalarca mevduata uygulanan en yüksek faizdir. Kıdem tazminatı, işçinin işten ayrıldığı tarih itibariyle muaccel olacağından, faizin başlangıç tarihi de fesih tarihidir.

Icra dosyalarında hangi faiz uygulanır?

a) FAİZ ORANI SÖZLEŞME İLE BELİRLENMİŞ İSE: Sözleşmede kararlaştırılmış olan faiz oranı icra takibine konu edilebilecektir. b) FAİZ ORANI SÖZLEŞME İLE BELİRLENMEMİŞ İSE: Faiz oranı yıllık %9 olarak belirlenecektir. Ancak borç konusu iş ticari iş niteliğinde ise yıllık oran %19.5 olarak belirlenecektir.

Icra takibinde işlemiş faize faiz işler mi?

Yapılan icra takiplerinde, alacaklı, elindeki takip dayanağı belgeye göre; borçlunun temerrüde düştüğü tarihten itibaren, takip tarihine kadar isteyeceği faizeişlemiş faiz” , ayrıca takip tarihinden itibaren de, (takip konusu borç ödeninceye kadar) talep edebileceği faize ise “işleyecek faiz” denilmektedir.