Lise mezunu kara harp okuluna gidebilir mi?

İçindekiler:

  1. Lise mezunu kara harp okuluna gidebilir mi?
  2. 2020 2021 MSÜ başvuru ne zaman?
  3. Lise diploması ile astsubay olunur mu?
  4. MSÜ Başvuru 2021 kaç para?
  5. Liseden sonra astsubay olunur mu?
  6. Lise mezunu jandarma astsubay olabilir mi?

Lise mezunu kara harp okuluna gidebilir mi?

Lise ve dengi okulların tamamından bu maddede belirtilen tarihlerde mezun olan/mezun olabilecek tüm adayların başvuru yapmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.

2020 2021 MSÜ başvuru ne zaman?

2021-MSÜ'ye başvuran adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2'nci Seçim Aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca, ÖSYM tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde uygulanacak olan ve başvuruları 04 Şubat – 02 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2021-YKS) ...

Lise diploması ile astsubay olunur mu?

Jandarma alımlarında lise mezunları JAMYO (Jandarma Meslek Yüksek Okulu) ve JSGF (Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi) aracılığı ile Jandarma bünyesine katılabilirler. Bu iki okulun ayrı alımları açılmaktadır ve sadece lise mezunu olanların başvurusu kabul edilmektedir.

MSÜ Başvuru 2021 kaç para?

Milli Savunma Üniversitesi için MSÜ sınav başvuruları alınmaya başlandı. Sınav ücreti 110 lira olarak açıklanırken, MSÜ başvurusu yapacak olanlara YKS ve HES kodu uyarısı bulunuldu. MSÜ başvurusu ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden gerçekleştiriliyor.

Liseden sonra astsubay olunur mu?

Astsubay olmak isteyenlerin eğitim durumlarının en az lise mezunu olması şarttır. Liseyi bitiren adaylar üniversite sınavlarından alınan puana ek olarak askeri mülakata girerek yeterli görüldükleri takdirde astsubay olabilirler.

Lise mezunu jandarma astsubay olabilir mi?

İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacak. Adayların lise veya lise dengi meslek okullarından mezun olmuş veya kayıt tarihine kadar mezun olacak durumda olması ya da denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olması gerekiyor.