Hemoroid kesin tedavisi var mı?

İçindekiler:

  1. Hemoroid kesin tedavisi var mı?
  2. SSK hemoroid ameliyatını karşılıyor mu?
  3. Hemoroid için ameliyat şart mı?
  4. Basur tedavi edilmezse ne olur?

Hemoroid kesin tedavisi var mı?

Makat bölgesinde şişlik, ağrı ve kaşıntı ile kendini gösteren basur, kişiye rahatsızlık vermediği sürece tedavi gerektirmese de ilerleyen vakalarda farklı ilaç ve cerrahi yöntemlerle tedavi edilebilir. Medikal tedavi sürecine ek olarak doğal tedavi yöntemlerinden faydalanmak mümkündür.

SSK hemoroid ameliyatını karşılıyor mu?

Hemoroid ve anal fissür gibi bir makat problemi olan anal hematom 1 dakika kadar kısa bir sürede, küçük bir kesi işlemi ile tedavi edilir. Tedavi ücreti 2000 TL olup, SGK'lı hastaya 1000 TL'dir.

Hemoroid için ameliyat şart mı?

Birinci ve ikinci evre hemoroidler çok mecbur kalmadıkça ameliyat gerektirmez. İlaç tedavisi ve diyet programı ile kontrol altına alınabilir. Üçüncü ve dördüncü evre hemoroidler ise ameliyat aşamasına gelmiş kabul edilir.

Basur tedavi edilmezse ne olur?

Tedavi edilmezse hastalık ilerler, şikayetler artar. Kanama bu hastalarda önemli bir şikayettir. Tedavi edilmezse can sıkıcı kanamalar sürer gider; çok miktarda kan kaybı olduğunda, kansızlık gelişebilir. Tedavi edilmemiş hemoroidlerde, boğulma (akut tromboze hemoroid) dediğimiz şiddetli ağrılı şişlik gelişebilir.