Pantolon çesitleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Pantolon çesitleri nelerdir?
  2. Bol pantolon adı nedir?
  3. Bol paça pantolonlara ne denir?
  4. Palazzo model nedir?
  5. Kargo pantolona ne denir?
  6. Palazzo Jean ne demek?

Pantolon çesitleri nelerdir?

Kumaş pantolonlar: Pamuk, polyester ve yünden üretilen pantolonlardır. Pantolon etek: Paçaları etek kadar geniş olan ve etek görünümü veren pantolonlardır. Kapri pantolonlar: Diz altında boyu olan kumaş ya da kot pantolon türüdür. Şalvar pantolonlar: Türk geleneksel kıyafetinin modernize edilmiş şeklidir.

Bol pantolon adı nedir?

eskilerin modası olan relaxed kesim, günümüzde çok sık olmasa da geçerliliğini korumaktadır. bir nev-i baba pantolonu diyebileceğimiz tarzdır. komple geniş olan paçaları bol bol olan genellikle kilolu dönemlerde giyilen tercih edilen hayat kurtaran bir pantolondur.

Bol paça pantolonlara ne denir?

İspanyol paça, dizden itibaren genişleyen pantolon paçası ve bu tarzdaki pantolonlara verilen addır. Avrupa'da ve Amerika'da özellikle 1960'lar ve 1970'lerde moda olmuştur. Türkiye'de genellikle 70'ler modası ile özdeşleştirilir.

Palazzo model nedir?

Belden oturan aşağı doğru bollaşan, uçuş uçuş kumaşlardan üretilen bu pantolonlar rahat yapılarıyla sıcak günlerin kurtarıcısı parçası oluyor. Ünlü isimlerin sıklıkla tercih ettiği palazzo pantolonlar rahatlığı ve klasik şıklığı yakalamanın gizli anahtarı olarak tüm mode severlerin gardırobundan yerini alıyor.

Kargo pantolona ne denir?

Bu pantolonlar ilk olarak 1938 yılında İngiliz askerlerinin cephede harita ve ilk yardım malzemesi gibi araçlara kolay ulaşması amacıyla dikilmiş kıyafetlerdi. Eşyaların taşınması sebebiyle bunlara kargo cepleri denilmişti. ... Bu tasarımın adı 'paraşütçü pantolonu' idi.

Palazzo Jean ne demek?

Genellikle geniş kesim, belden oturan bol kesim pantolonlar olarak tarif edilen palazzo pantolonlar 2018 yaz sezonun en çok tercih edilen modelleri arasındaki yerini almış durumda.