Temel felsefi akımlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Temel felsefi akımlar nelerdir?
  2. Eğitim felsefecisi ne iş yapar?
  3. Eğitimde Yeniden Kurmacılık nedir?
  4. Esasiciliğe göre eğitim nedir?
  5. Politeknik eğitim nedir kısaca?

Temel felsefi akımlar nelerdir?

Felsefi akımlar aynı zamanda program geliştirmenin temelleri arasında yer alan felsefi temeller yani eğitim felsefesi akımlarına da öncülük etmektedir. Felsefi akımlar idealizm, realizm, pragmatizm, varoluşçuluk ve naturalizm olarak 5 başlıkta incelenmektedir.

Eğitim felsefecisi ne iş yapar?

Eğitim Felsefesi Eğitim bireyin sosyokültürel çevresel etkilerini, sosyoekonomik durumları da incelemektedir. Eğitim felsefesi, bireyi kendi toplumunda varoluşunu sorgulayan ve elde ettiği bulgular sayesinde ona uygun teşhisi koyandır.

Eğitimde Yeniden Kurmacılık nedir?

Yeniden kurmacılık, eğitimin amacının, toplumu yeniden düzenlemek ve toplumda gerçek demokrasiyi yerleştirmek olduğunu savunan, yararcılık felsefesine dayanan, ilerlemeciliğin devamı niteliğinde bir eğitim felsefesi akımıdır.

Esasiciliğe göre eğitim nedir?

Geleneksel eğitim felsefelerinden kabul edilen esasici eğitim felsefesine göre eğitimin amacı, kültürel mirasın aktarılması yoluyla toplumu değiştirmeden korumaktır. ... Bu anlayışta eğitimin amacı kültürün temel ögelerini ve özünü koruyarak bunları gelecek nesillere aktarmaktır.

Politeknik eğitim nedir kısaca?

Politeknik eğitim, tarihi ilkçağın maddeci filozoflarına değin uzanan, maddeciliği diyalektik olarak kavrayan bir eğitim/bilgi akımıdır. ... Nihayet, eğitim ve bilgiye yönelik diyalektik materyalist yaklaşım bazı sosyalist filozoflar (Marx vd.) tarafından daha ileri götürüldü ve ayrıntılı biçimde formülleştirildi.