Arıcılık Belgesi nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Arıcılık Belgesi nasıl olur?
  2. Arıcılık işletme belgesi ne işe yarar?
  3. Devlet arıcılığa destek veriyor mu?
  4. Gezginci arıcılık belgesi nasıl alınır?
  5. Arıcılık kayıt Sistemi Nedir?
  6. Arıcılara yasak var mı?
  7. Arıcılık hibe desteği 2021 ne kadar?
  8. Arıcılık hibe desteği nasıl alınır?
  9. Arıcılık belgesi nereden alınır?
  10. Arıcılık kayıt Sistemi Nasıl Yapılır?

Arıcılık Belgesi nasıl olur?

Arıcılık belgesini, Halk Eğitim Merkezleri ve Tarım ve Orman Bakanlığı kapsamında açılan kurslara başvurup, kursu başarılı bir şekilde bitirdikten sonra arıcılık belgenizi alabilir ve arı yetiştiriciliğine başlayabilirsiniz.

Arıcılık işletme belgesi ne işe yarar?

O halde hangi belge ne işe yarar? ... Bir Arıcılık İşletme Belgesi sahibi olmanız ile devlet artık sizi Arıcı olarak görür. Bu kaydınız e-devlet verilerinize de işlenir.

Devlet arıcılığa destek veriyor mu?

Kanatlı sektöründe yer alan Arıcılık devlet tarafından hibe verilerek desteklenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı üzerinden kovan başına 2021 senesi içinde hibe alabilirsiniz. Bu sene verilecek olan bakanlık tarafından kovan başına destek teşvik parası 10 TL olmaktadır.

Gezginci arıcılık belgesi nasıl alınır?

Hayvan Sevklerine Mahsus Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporunu alır ve arılarını sevk eder Rapordaki sevk adresi ile . konaklayacağı adres aynı olmalıdır Beş (5) gün içerisinde konakladığı ilin İl/İlçe Müdürlüğüne, . veteriner sağlık raporu ile başvurarak Arı Konaklama Belgesi (AKB)'ni alır.

Arıcılık kayıt Sistemi Nedir?

Türkiye'de bulunan arı kolonilerini kayıt altına almak ve üreticilerin çalışmalarını, faaliyetlerini tespit etmek son derece önemlidir. Tarım ve ORman Bakanlığı da bu kapsamda bilgi sistemi oluşturmuştur. Bu bilgi sistemine Arıcılık Kayıt Sistemi (AKS) denir.

Arıcılara yasak var mı?

Evet muaf ama Arıcılık İşletme Belgesi ile arıcı olduğunuzu ispatlamanız durumunda sokağa çıkma yasağından muaf olursunuz.

Arıcılık hibe desteği 2021 ne kadar?

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı üzerinden kovan başına 2021 senesi içinde hibe alabilirsiniz. Bu sene verilecek olan bakanlık tarafından kovan başına destek teşvik parası 10 TL olmaktadır.

Arıcılık hibe desteği nasıl alınır?

Destekler için aranan ilk şart kovan sayısıdır. Hibe desteği alacak işletmelerin en az 30, en fazla 1000 tane arılı kovana sahip olması gerekmektedir. Ayrıca bu işletmelerin Arıcılık Kayıt Sistemine üye olması da gerekmektedir. Hibe desteği için başvuruların üye olunan kooperatife dilekçe ile tamamlanması gerekir.

Arıcılık belgesi nereden alınır?

Eğer arıcılık yapmaya karar verdiyseniz ve işi de öğrenmek istiyorsanız; bulunduğunuz yerdeki halk eğitim müdürlüklerine veya özel eğitim kurularına giderek tabi arıcılık ile ilgili bir kurs açtılarsa buralardan alabilirsiniz. İstanbul da bulunanlar için İSMEK kurumlarından da arıcılık belgesini temin edebilirsiniz.

Arıcılık kayıt Sistemi Nasıl Yapılır?

İşte AKS kayıt bilgi sorgulama işlemi yapma yolları;
  1. PTT'den alınan şifre ve T.C. ...
  2. e-Devlet sistemine girdikten sonra arama butonuna "Tarım ve Orman Bakanlığı" yazılır.
  3. Bakanlığın verdiği hizmetlerden arıcılık faaliyetleri bulunur.
  4. Arıcılık Kayıt Sistemi (AKS) Bilgi Sorgulama hizmeti üzerine tıklanır.
Daha fazla öğe...