Ankara 4 aile mahkemesi nerede?

İçindekiler:

  1. Ankara 4 aile mahkemesi nerede?
  2. Ankara 1 ağır ceza mahkemesi nerede?
  3. Ankara 10 Ağır Ceza Mahkemesi Nerede?
  4. Sulh ceza mahkemesi neye bakar?
  5. Sulh Hukuk mahkemesi neye bakar?
  6. Boşanma davası için dilekçe nereye verilir?
  7. Boşanma davası ikamet yeri dışında açilabilir mi?
  8. Ağır Ceza mahkemesi nelerdir?
  9. 10 Ağır Ceza mahkemesi neye bakar?

Ankara 4 aile mahkemesi nerede?

Dr. Necmettin Erbakan Caddesi No:52, 06796 Etimesgut/Ankara olmaktadır.

Ankara 1 ağır ceza mahkemesi nerede?

Ankara Adalet Sarayı'nda 1 Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi bulunmakta ve Ankara Adliyesi 4 Nolu Ek Hizmet Binası'nda hizmet vermektedir.

Ankara 10 Ağır Ceza Mahkemesi Nerede?

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi Kalemi, adliyeler, Anafartalar Mah., Atatürk Blv., No:52, Altındağ, Ankara, Türkiye - Yandex Haritalar.

Sulh ceza mahkemesi neye bakar?

Sulh ceza hakimliği, diğer bir deyişle sulh ceza mahkemesi, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre yapılan bazı soruşturma işlemleri ile bu işlemlere yapılan itirazlar ve idari nitelikte bazı işlemlere (Örn, idari para cezasına itiraz) itirazları inceleyen bir hakimlik/mahkeme olarak görev yapmaktadır.

Sulh Hukuk mahkemesi neye bakar?

Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre sulh hukuk mahkemesinin görevli olduğu davalar şu şekildedir; Kira sözleşmesine dayanan davalarda görevli mahkeme sulh hukuk mahkemesidir. Taşınır ve taşınmaz mal veya hakkın paylaştırılmasına ve ortaklığın giderilmesine ilişkin davalarda görevli mahkeme sulh hukuk mahkemesidir.

Boşanma davası için dilekçe nereye verilir?

Boşanma dilekçesi Aile Mahkemesine verilir. Ancak bulunulan yerde Aile Mahkemesi yoksa Asliye Hukuk Mahkemesine de verilir. Dilekçeyi vermek için öncelikle Aile Mahkemesi kalemine gitmek gerekir. Buradan boşanma dilekçesini havale kaydı yapılır.

Boşanma davası ikamet yeri dışında açilabilir mi?

Yetkili mahkemenin belirlenmesi açısından tarafların ikametgahının bir önemi yoktur. Taraflar uygun gördükleri bir adliyenin aile mahkemesinde anlaşmalı boşanma davası açabilirler. Anlaşmalı boşanma davasının en önemli unsuru anlaşmalı boşanma protokolü olarak kabul edilir.

Ağır Ceza mahkemesi nelerdir?

Ağır ceza mahkemesi nedir diye sorulduğu zaman; kural olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis, müebbet hapis ve kanuni ceza üst sınırı 10 yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçlarla ilgili dava ve işlere bu mahkemeler bakar. Burada bir başkan ile yeteri kadar üye bulunur.

10 Ağır Ceza mahkemesi neye bakar?

1- Ağır Ceza Mahkemeleri: Namusa, mala, cana ve devletin güvenliğine karşı yapılan kasıtlı fiiller ve 10 yıldan fazla hapis cezasının verildiği suçların davalarına bakmaktadır. ... Aynı zamanda 10 yıl ve daha kısa hapis cezalarının verildiği davalara bakar.