Işçi bir yıl içinde kaç gün rapor alabilir?

İçindekiler:

  1. Işçi bir yıl içinde kaç gün rapor alabilir?
  2. Rapor iş gününden sayılır mı?
  3. Haftalık izin hakkı nasıl kazanılır?
  4. Rapor bitiş tarihi rapora dahil mı?
  5. Raporda hafta sonu sayılır mı?
  6. Rapor almak tazminatı etkiler mi?
  7. Haftalık izin hakkı nedir?
  8. Rapor bitiş tarihi işe başlama tarihi midir?
  9. Rapor bildirimi yapılmazsa ne olur?
  10. Tatil gününde rapor alınır mı?
  11. Rapor brüt maaşı etkiler mi?

Işçi bir yıl içinde kaç gün rapor alabilir?

Ek olarak tek hekim yılda en fazla 40 gün rapor yazabiliyor. Tek bir hekimin, bir işçiye yıl içerisinde verdiği iş göremezlik raporu 40 günü aşmışsa, SGK 40 günü aşan rapor için işçiye iş göremezlik ödeneği ödenmesi için heyet raporu isteyebiliyor.

Rapor iş gününden sayılır mı?

Her iki maddede de “çalışma süresi”nin hafta tatili ve yıllık ücretli izin hesabında dikkate alınacağına ilişkin hüküm vardır. Ancak tersi bir düzenleme yoktur. Bu nedenle çalışma süresine yıllık izinli olunan, rapor kullanılan günler dahil değildir.

Haftalık izin hakkı nasıl kazanılır?

Dolayısıyla yeni İş Kanununa göre; 1- İşçinin Cumartesi günü çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın, ücretli hafta tatiline hak kazanabilmesi için 45 saatlik normal haftalık çalışma süresini tamamlamış olması yeterli olup, dolayısıyla işçi hafta içi 5 günlük çalışması ile de ücretli hafta tatiline hak kazanabilir.

Rapor bitiş tarihi rapora dahil mı?

Ayakta başlama rapor başlangıcının ilk tarihi, ayakta bitiş ise son tarihidir. Ayakta bitiş tarihinden sonraki gün işbaşı günüdür. Ayakta bitişte 13.06.2020 yazıyorsa işbaşı tarihi 14.06.2020 dir. ... Bu arada rapor alınmaz rapor verilir.

Raporda hafta sonu sayılır mı?

Kanunda geçen söz konusu maddeye ek olan 2. Maddeye göre, “Bir haftalık süre içinde kalmak üzere, işveren tarafından verilen diğer izinlerle hekim raporuyla verilen hastalık ve dinlenme izinleri çalışılmış günler gibi hesaba katılır.” Böylece, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez.

Rapor almak tazminatı etkiler mi?

İşçinin işyerinde çalıştığı sırada almış olduğu istirahat raporlarının kıdem süresinde değerlendirilmesi yerinde olur. İşçinin çalıştığı sırada bir defada ihbar önelini 6 hafta aşan istirahat raporu süresinin kıdem tazminatı hesabında dikkate alınamayacağı, kararlılık kazanmış Yargıtay uygulamasıdır[5].

Haftalık izin hakkı nedir?

Kararda 4857 sayılı İş Kanunu'nun 46'ncı maddesinde haftalık iznin 24 saat olarak belirlendiği hatırlatıldı. Kararda şöyle denildi: "Hafta tatili izni kesintisiz en az 24 saattir. ... Buna göre hafta tatilinin 24 saatten az olarak kullandırılması halinde hafta tatili hiç kullandırılmamış sayılır.

Rapor bitiş tarihi işe başlama tarihi midir?

- Rapor alan personelin TC kimlik numarası yazıldıktan sonra “Rapor Başlangıç Tarihi” ve “İşe Başlama Tarihi”(rapor bitiş tarihi değil) işaretlenip kaydedilmelidir. ... - Çalışanların uzun süreli rapor almaları durumunda, raporun bitiş tarihi gelmeden Elektronik Rapor'un parçalar halinde onaylanması mümkün bulunmaktadır.

Rapor bildirimi yapılmazsa ne olur?

Buna göre, kişinin raporluyken çalıştığını SGK'ya bildirmeyen işverene, bu bildirimi yapmaması nedeniyle brüt asgari ücretin yarısı tutarında idari para cezası kesiliyor. Bu tutar da 2021 yılı için 1.788,75 TL.

Tatil gününde rapor alınır mı?

Memurlar, hafta sonu ve genel tatil günleri ile ulusal, resmi ve dini bayram günlerinde ve yasal izinli oldukları günlerde hastalıkları sebebiyle rapor alabilirler. ... Tatil günlerinde alınan raporlarda ise, raporun ilgili disiplin amirine iletilme tarihinin, tatil bitimini izleyen ilk mesai günü olması gerekecektir.

Rapor brüt maaşı etkiler mi?

Rapor alınan gün sayısı 3 ve üzeri sayılarda, aşağıda belirtilen kriterler dahilinde Sosyal Güvenlik kurumu rapor parası ödemektedir. 1 ve 2 günlük raporlar için ise ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmamaktadır. Bunun istisnası işverenin insiyatifi ile ödeme yapmasıdır.