Oruçluyken kızı öpmek orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Oruçluyken kızı öpmek orucu bozar mı?
  2. Oruçlu iken eşini öpmek orucu bozar mı?
  3. Oruçlu iken öpüşmek günah mı?
  4. Oruçlu iken eşini öpebilir mi?
  5. Oruçluyken zevk suyu gelmesi orucu bozar mi?

Oruçluyken kızı öpmek orucu bozar mı?

ÖPMEK ORUCU BOZAR MI? ... Ramazan'da oruçlu olduğunu bile bile cinsel ilişkide bulunmakla oruç bozulur, hem kaza ve hem de keffâret gerekir (Buhârî, Savm, 30). Eşlerin birbirlerini öpmeleri veya sarılmalarıyla oruçları bozulmaz.

Oruçlu iken eşini öpmek orucu bozar mı?

Öpüşmek ya da eşinize sarılmak şayet nefsinize hakimseniz orucu bozmuyor. Ancak bekarların sevgilisine sarılıp öpmesi yada elini tutması orucun bozulmasına sebep oluyor. ... Bu durumda meni gelmedikçe oruç bozulmaz. Nefsine güvenemeyen kimsenin hanımını öpüp okşaması da mekruhtur.

Oruçlu iken öpüşmek günah mı?

Orucu bozan ve bozmayan durumlar ince çizgilerle birbirinden ayrılıyor. Öpüşmek ya da eşinize sarılmak şayet nefsinize hakimseniz orucu bozmuyor. ... EŞİNİZE SARILIP ÖPMEK ORUCU BOZAR MI?- CEVAP: Kişinin hanımını öpmek, elle tutmak, okşamak gibi durumları orucu bozmaz. Bu durumda meni gelmedikçe oruç bozulmaz.

Oruçlu iken eşini öpebilir mi?

Cinsî münasebette bulunmak orucu bozduğu gibi keffaret de gerekir. Hanımını öpmek, okşamak, sarılma, v.s. sebebiyle erkekten ve kadından meninin gelmesi orucu bozar ve kaza gerekir. Şehvetlenip sadece mezinin gelmesi ile oruç bozulmaz. Hanımını öpmek, elle tutmak, okşamak.

Oruçluyken zevk suyu gelmesi orucu bozar mi?

Meni yani halk dilinde zevk suyu gelmesi durumunda kişinin gün içinde tuttuğu oruç bozulmamaktadır. Fakat bunu bilerek ve isteyerek yapmış ise kişinin sevabı azalır ve hem orucunu hem de sevabını riske sokar.