Devamsızlık 10 gün olursa sınıfta kalınır mı?

İçindekiler:

  1. Devamsızlık 10 gün olursa sınıfta kalınır mı?
  2. Özürlü ve özürsüz devamsızlık ne demek?
  3. Özürlü devamsızlık sayılıyor mu?
  4. Özürlü devamsızlık kaç gün olursa belge alınmaz?
  5. E okul'dan sınav sonuçlarına nasıl bakılır?

Devamsızlık 10 gün olursa sınıfta kalınır mı?

Lisede özürlü devamsızlık hakkı 20 gün, özürsüz devamsızlık hakkı ise 10 gündür. Bu süreler aşıldığında sınıfta kalınır. Yani 10 gün özürsüz devamsızlık ile sınıfta kalınmaz. 10,5 olursa kalınır.

Özürlü ve özürsüz devamsızlık ne demek?

Özürlü yani raporlu ya da velinin izni ile yapılan devamsızlık demektir. Özürsüz devamsızlık ise okul idaresinin bilgisi dışında öğrencinin okula gelmemesidir.

Özürlü devamsızlık sayılıyor mu?

Liselerde devamsızlık, rapor dahil 30 günü geçemeyecek. ... Mazeret kağıdı ve/veya rapor getirilmesi durumunda öğrenci özürlü devamsızlık yapmış sayılır. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir."

Özürlü devamsızlık kaç gün olursa belge alınmaz?

5 GÜN DEVAMSIZLIĞA BELGE VERİLMEYECEK Yapılan düzenlemeye göre, başarı puanları kaç olursa olsun, 5 gün devamsızlık yapan öğrenciye takdir ya da teşekkür belgesi verilmeyecek.

E okul'dan sınav sonuçlarına nasıl bakılır?

E-okul sınav sonuçlarını sorgulamak için “ Öğrenci Bilgileri” bölümünün alt kutucuğu olan “Not Bilgisi”ni işaretleyerek öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılında katıldığı 1. dönem sınavların bilgilerine, hangi tarihte düzenlendiğine kolaylıkla ulaşılabilir.