Kanal tedavisi olan diş ağrısına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Kanal tedavisi olan diş ağrısına ne iyi gelir?
  2. Kanal tedavisi sonra ağrı için ne yapılmalı?
  3. Kanal tedavisi sonrası ağrı olur mu?
  4. Kanal tedavisi sonrası şiddetli ağrı neden olur?

Kanal tedavisi olan diş ağrısına ne iyi gelir?

Ağrıyan bölgeye buz uygulanabilir, bir çay bardağı ılık suya bir tatlı kaşığı tuz dökerek gargara yapılabilir, bol bol su içerek sıvı alımını artırabilirsiniz. Bu önerileri dikkate alan hastaların kanal tedavisi sonrası diş ağrısı ortadan kalkacaktır.

Kanal tedavisi sonra ağrı için ne yapılmalı?

Kanal tedavisi uygulamasının yapıldığı gün ya da; uygulandıktan sonra geçen 48 saatte, ağrı olup olmamasına bakılmaksızın direkt olarak antienflamatuar etkisi bulunan ağrı kesici tüketmeniz tavsiye edilmektedir. Genel olarak diş doktorunuz bu ilacı reçetenize yazacaktır.

Kanal tedavisi sonrası ağrı olur mu?

Kanal tedavisinden sonra şiddetli ağrı yaygın olmamakla birlikte, tedavi edilen bölgede biraz ağrı hissetmeniz normaldir. American Association of Endodontists, iyileşme süresince diş çevresindeki bölgenin ağrılı ve hassas olmasının mümkün olduğunu açıklamaktadır.

Kanal tedavisi sonrası şiddetli ağrı neden olur?

Aşırı ağrı hissetmenizin nedeni, tedavinin tam olarak bakterilerin veya enfeksiyonun kaynağını giderememiş olması olabilir. Bu probleme dolguyla ilgili bir sorun veya dişte oluşan ufak bir çatlak neden olabilir. Kanal tedavisinden sonra birkaç gün boyunca şiddetli ağrı hissederseniz diş hekiminize başvurun.