Engelliler yurtdışından araç getirebilir mi?

İçindekiler:

  1. Engelliler yurtdışından araç getirebilir mi?
  2. Engelli aracına ipotek konulur mu?
  3. Engelliler arazi aracı alabilir mi?
  4. Engelli aracı başka şehirde kullanılabilir mı?
  5. Engelli aracına haciz konulabiliyor mu?

Engelliler yurtdışından araç getirebilir mi?

Yurtdışından kimler ÖTV'siz araç ithal edebilir? Yurtdışından ÖTV'siz araç ithalini 2 grup engelliler ithal edebilir. Ortapedik engeli dolayısıyla hareket kabiliyetini tamamen yitirmiş olan % 90 üzeri engeli kişiler, ortopedik engelli dolayısıyla hareket kabiliyetini kısmen yitirmiş olan % 90 altı engelli olan kişiler.

Engelli aracına ipotek konulur mu?

Pandemi nedeniyle yaşanan gelişmeler de dikkate aldanarak icra işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasının yolu açılacak. Engelli vatandaşların kullandığı araçlar için yasal güvence getirilecek. Bu tür araç ve gereçler hiçbir şekilde haciz edilemeyecek.

Engelliler arazi aracı alabilir mi?

%40 Engelli̇ Raporuyla Araç Alımı ÖTV de dahil olmak üzere tüm vergiler dahil bedeli 303.200 TL olan; binek otomobil, panelvan, pick-up, arazi taşıtı, jeep, Station Wagon olması farketmeksizin tüm araçlar bu uygulama kapsamında araç alabilir.

Engelli aracı başka şehirde kullanılabilir mı?

Engellilik oranı yüzde 90 ve üzeri olup ta (araçta özel donanım olsun olmasın) ötv indirimli araç alan kişilerin adlarına alınan otomobilleri de kendileri, eşleri ve üçüncü dereceye kadar yakın akrabaları kullanabilir. Yurt dışına ve şehir dışına çıkmalarında bir kısıtlılık bulunmamaktadır.

Engelli aracına haciz konulabiliyor mu?

Özel bir durumu var. Bir kimse için özellik taşıyan, kendisi için çok önem arzeden, şahsı için lüzumlu eşya haczedilemez. Özürlü aracı da bu kapsamda olup haczedilemez.