Gülle atma kuralları nedir?

İçindekiler:

  1. Gülle atma kuralları nedir?
  2. Gülle atma alanı kaç metre çapındadır?
  3. Atma branşlarında kaç atış hakkı?
  4. Atletizmin oyun kuralları nelerdir?

Gülle atma kuralları nedir?

Gülle tek elle çeneye yakın tutularak atış devam ederken bu el başlangıç noktasından aşağıya düşmemelidir. Gülle hiçbir zaman omuzdan açık tutulamaz. Sporcu, gülle yere düştükten sonra yarışma alanını belirlenen bölgeden terk eder. Sporcu sayısı sekizden fazlaysa sporcular üç atış hakkına sahiptir.

Gülle atma alanı kaç metre çapındadır?

Gülle atma, gülleyi sadece bir elini kullanarak omuz üzerinden çeneye yakın noktada kulak ve boynun birleştiği bölgeye yaslayarak 2,135 metre çapındaki beton daire üzerinden yapılan atışın en uzak noktaya düşmesinin ölçümü şeklinde yapılır.

Atma branşlarında kaç atış hakkı?

Yarışmacılar üç atış hakkına sahiptirler. İlk 3 atıştan sonra en iyi sekiz yarışmacı daha sonra üçer atış daha yaparlar. Atış sırasında yarışmacı çemberden dışarı çıkar, dengesini kaybedip ayak veya elinin biri ile dahi çemberin dışına dokunursa, gülle takozunun üstüne değerse o atış geçerli sayılmaz.

Atletizmin oyun kuralları nelerdir?

Branş ve Dalları Nelerdir? Atletizm sporu branş açısından 3 farklı ana kategori üzerinden gerçekleştirilir. Bunlar koşu, yürüyüş ve alan (Atma ve Atlama) şeklindedir.