Basit usul damga vergisinden muaf mı?

İçindekiler:

  1. Basit usul damga vergisinden muaf mı?
  2. Protokolde Damga Vergisi olur mu?
  3. Resmi Daireler Damga Vergisi öder mi?
  4. Damga Vergisi kesilmezse ne olur?
  5. Basit usulde damga vergisi kesilir mi?
  6. Resmi kurumlardan damga vergisi alınır mı?
  7. Faturadan damga vergisi kesilir mi?

Basit usul damga vergisinden muaf mı?

Gelir vergisinden muaf esnaf, muaf serbest meslek erbabı ile basit usulde vergilendirilen mükellefler tarafından işyeri olarak kullanılmak üzere kiralanan ve iktisadî işletmelere dahil olmayan taşınmazlara ilişkin kira mukavelenameleri ile dernek ve vakıflarca yerleşim yeri, gerçek kişilerce mesken olarak kullanılmak ...

Protokolde Damga Vergisi olur mu?

Yapılan protokol ile sözleşme rakamında miktar artırımı bulunuyor ise, artırım yapılan miktar üzerinden vergi alınacaktır. Belli para tutarı ihtiva etmeyen ana sözleşmede yapılan değişiklik protokolü damga vergisine tabi olmamalıdır.

Resmi Daireler Damga Vergisi öder mi?

Damga Vergisi Kanunu'nun 3 üncü maddesinin 1 inci fıkrası uyarınca, damga vergisinin mükellefi kağıtları imza edenlerdir ve resmi dairelerle kişiler arasındaki işlemlere ait kağıtların damga vergisini kişiler öder.

Damga Vergisi kesilmezse ne olur?

VERGİ VE CEZA Kira sözleşmeleriyle ilgili damga vergisinin, kiracı tarafından ödenmesi halinde, bu vergi ayrıca mal sahibinden istenmez. Ancak damga vergisinin ödenmemesi veya eksik ödenmesinden dolayı, vergi ve cezaların tamamından, kiracı ve mal sahibi müteselsilen sorumlu tutuluyor. (Damga Vergisi Kanunu Md.24).

Basit usulde damga vergisi kesilir mi?

Basit usulde vergilendirilme usulü de bu kolaylıkların başında gelmektedir. Bu bağlamda, Basit Usulde vergilendirilenlerin düzenlemiş oldukları işyeri kira sözleşmeleri Damga Vergisinden müstesna tutulmuştur. Babanız işyeri kira sözleşmesi için Damga Vergisi ödemeyecek.

Resmi kurumlardan damga vergisi alınır mı?

Konu: Madde 1 – Bu Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtlar Damga vergisine tabidir. ... Madde 3 – Damga Vergisinin mükellefi kağıtları imza edenlerdir. Resmi dairelerle kişiler arasındaki işlemlere ait kağıtların Damga Vergisini kişiler öder.

Faturadan damga vergisi kesilir mi?

Kanunda faturalar üzerinden Damga Vergisi kesintisi yapılacağına dair açık bir hüküm bulunmamaktadır. ... Tebliğ, ihale karar ve sözleşmeleri dışında fatura, ödeme emri belgesi veya mal veya hizmet alımı karşılığı düzenlenen diğer belgeler üzerinden Damga Vergisi kesintisi yapılamayacağı yönünde hüküm içeriyor.