Göz çizdirmek PÖH olmaya engel mi?

İçindekiler:

  1. Göz çizdirmek PÖH olmaya engel mi?
  2. Gözü bozuk olan polis olabilir mi?
  3. Lazer ameliyatı MSÜ ye engel mi?
  4. Lazer göz ameliyatı uzman çavuşluğa engel mi?
  5. Gözlük kullananlar bekçi olabilir mi?

Göz çizdirmek PÖH olmaya engel mi?

Özetle. Lazer göz çizdirme müdahalelerinin tamamı Relex Smile, Lasik, Lasek, ve PRK müdahalesi polis sağlık şartlarında bir engel olmayıp kabul edilen müdahalelerdir.

Gözü bozuk olan polis olabilir mi?

POMEM okullarına girmek için gözlük kullanımı sınırlı bir şekilde kabul edilmektedir. ... Polislikte gözlük kullanımı için kriterler yukarıda da yazdığımız gibi miyoplarda en fazla -2.00 derece, hipermetroplarda ise +1.00 derecedir.

Lazer ameliyatı MSÜ ye engel mi?

Göz Çizdirme ve MSÜ Göz Şartları Halk arasında 'Göz Çizdirme' ya da 'Lazer Göz Ameliyatı' olarak bilinen Excimer Lazer operasyonu TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nde A6/F4 adı verilen maddeye denk gelmektedir. Bu da okula girmek için bir engel durum teşkil etmektedir.

Lazer göz ameliyatı uzman çavuşluğa engel mi?

TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin ilgili çizelgesine bakıldığında halk arasında göz çizdirme ya da lazer göz ameliyatı olarak bilinen excimer lazer operasyonunun uzman erbaş olmaya engel olmadığı anlaşılmaktadır.

Gözlük kullananlar bekçi olabilir mi?

Öncelikle kişide herhangi bir kronik göz rahatsızlığı olmamalıdır. Yani kuru göz hastalığı, keratokonus ve üveit gibi tekrarlayıcı nitelikte bir göz rahatsızlığınız varsa bu durum bekçi olmanıza engeldir.