Denklik Arşiv teslim edilecek ne demek?

İçindekiler:

  1. Denklik Arşiv teslim edilecek ne demek?
  2. Denklik kaç günde alınır?
  3. Denklik Komisyonu nedir?
  4. YÖK denklik süreci ne kadar sürer?
  5. Denklik belgesi nedir nereden alinir?

Denklik Arşiv teslim edilecek ne demek?

Denklik veya mezuniyet belgesi hazır olduğunda ilgiliye tebligat gönderilir ve dosya süreci “Arşiv (Teslim Edilecek)” aşamasında bulunur.

Denklik kaç günde alınır?

Denklik başvuru sistemine kayıt olarak, denklik başvuru formunu tamamen ve doğru şekilde doldurmanız gerekmektedir. Buna göre, online başvurularını yapan gençlerimize bir randevu tarihi verilmektedir. Bu süre başvuruların tamamlanmasından 15 gün içinde yani yakın bir tarihte olmaktadır.

Denklik Komisyonu nedir?

Denklik Nedir? ... Denklik komisyonu belirli kriterlere göre yurt dışından alınan bir diplomanın Türk eğitim standartlarına uygun olup olmadığına karar verir.

YÖK denklik süreci ne kadar sürer?

Dijitalleşme sonucunda 2018'de Türkiye'nin eğitim sistemiyle uyumlu ülkelerden yapılan denklik başvurularının sonuçlandırılma süresi ortalama 65 güne indirildi. Bazı ülke başvurularında ise işlemler 15 günde bile sonuçlandırılıyor.

Denklik belgesi nedir nereden alinir?

Türk Yüksek Öğretim sisteminde mezun olunan akademik alan ve dereceye eş değer olduğunu gösteren belgeye denklik belgesi denmektedir. Dolayısıyla denklik belgesini alabilmek için talep etmek gerekmektedir. Bu talep edilen denklik belgesi aslında kişinin bulunduğu ülkedeki mezuniyet belgesidir.