Görev ve ünvan arasındaki fark nedir?

İçindekiler:

  1. Görev ve ünvan arasındaki fark nedir?
  2. Iş yeri neresidir?
  3. Işyeri tescil belgesi nedir?
  4. Bagimli isyeri nedir?
  5. Işçi kime denir?
  6. Bağımlı çalışmak ne demek?
  7. Bağımsız işyeri nedir?
  8. Ev işyeri olur mu?
  9. Depo işyeri sayılır mı?
  10. Tapuda depo olarak görünen yer işyeri olarak kullanılır mı?
  11. Tapuda depo ne demek?
  12. Apartman altı dükkan önü ortak alan mıdır?
  13. Dükkan önü sundurma yasal mı?
  14. Dükkan sahipleri kat maliki sayılır mı?
  15. Dükkan sahipleri aidat öder mi?
  16. Mantolamaya dükkanlar katılır mı?
  17. Dükkanlar çatı masrafına katılır mı?

Görev ve ünvan arasındaki fark nedir?

Göreve bağlı unvanın tanımlandığı alandır. Unvanın kısa adının tanımlandığı alandır. Göreve özel kod tanımlanan alandır. Oluşturulan unvana sistem tarafından veya manuel olarak atanan kodun tanımlandığı alandır.

Iş yeri neresidir?

İşyerinde üretilen mal veya verilen hizmet ile nitelik yönünden bağlılığı bulunan ve aynı yönetim altında örgütlenen işyerine bağlı yerler, dinlenme, çocuk emzirme, yemek, uyku, yıkanma, muayene ve bakım, beden veya meslek eğitimi yerleri, avlu ve büro gibi diğer eklentiler ile araçlar da işyerinden sayılır”.

Işyeri tescil belgesi nedir?

İşyeri Bildirgesi Belgesi ilk defa sigortalı çalışacak, işyeri nakli, devri, birleşmesi ve gerçek kişi işverenin ölümü veya adi şirketlerde yeni ortak alınması durumlarında düzenlenmesi gereken belgedir.

Bagimli isyeri nedir?

Bağımlı çalışanlar, işyeri ile sürekli iş sözleşmesi yapan ve esas olarak sözleşme yaptığı işyeri için çalışanlardır. İş Hukuku bağımlı çalışanlarla işverenler arasındaki ilişkiyi düzenler. Bağımlı çalışan statüsündeki devlet memurları ise Devlet Memurları Kanunu'na tabi çalışırlar.

Işçi kime denir?

İş kanununa göre, “Bir iş sözleşmesine dayanarak çalışan gerçek kişiye işçi” dir.

Bağımlı çalışmak ne demek?

Bağımlı çalışma veya tabiiyet kavramı, işçinin bir işveren tarafından yönetilmesi veya güdümü altına girmesi anlamına gelmektedir. ... Tabi ki sosyal güvenlik ve sigorta primi gibi külfetler işçilere kalmıştır.

Bağımsız işyeri nedir?

Esas işin ayrıntısı veya tamamlayıcısı niteliğinde olan ve sigortalıları birbirine karışmayan işlerin ayrı ve bağımsız olarak yürütüldüğü yerler.

Ev işyeri olur mu?

Eğer yönetim planında apartman dairelerinin sadece konut olarak kullanılacağı, başka bir gayeye tahsis edilemeyeceği hakkında hüküm varsa, apartman dairelerinde işyeri açılamaz.

Depo işyeri sayılır mı?

İşyeri tanımı kapsamına giren ve müşteriye mal teslimi veya hizmet ifasının yapılmadığı; iş merkezi, garaj, depo, imalathane, fabrika gibi işyerleri işyeri olarak anlaşılmayacaktır.

Tapuda depo olarak görünen yer işyeri olarak kullanılır mı?

Yanıt : Merhaba. Depo olarak gözüken bağımsız bölümün işyeri olarak kullanılması; kat malikleri kurulunun oybirliğiyle verecekleri kararla mümkün olabiliyor. Kentsel dönüşüm sürecinde de yine kat malikleri kurulunun vereceği karar belirleyici oluyor.

Tapuda depo ne demek?

Halbuki, resmi tapu kaydında ''depo'' vasfında görülen taşınmaz, her ne kadar daire görünümünde olsa da oturma ruhsatı ve onaylı projesi olmadığından kaçak niteliğindedir. Bu taşınmazdaki ruhsat ve proje eksikliklerini gidermeniz gerekmektedir. Aksi halde sadece bir daire değil; bir depo satın almış olursunuz.

Apartman altı dükkan önü ortak alan mıdır?

Peki, alt katta dükkanı olan ya da kiralayan kişi istediği gibi önündeki alanı da kullanabilir mi? Herhangi bir yapının projesinde hangi alanların nasıl kullanılacağı bellidir. Bu kullanım şekli apartmandaki tüm malikleri bağlar. ... Zira dükkanların önündeki boşluklar da apartmanın ortak yerleri arasında sayılır.

Dükkan önü sundurma yasal mı?

Yargı kararlarında, pergola ve sundurmanın esas itibariyle ruhsata tabi olmadığı kabul edilmektedir. Ancak bazı durumlarda pergola veya sundurma olarak nitelendirilen imalatlar ruhsata tabi kabul edilerek yıkım ve para cezası verilebileceğine ilişkin yargı kararları da mevcuttur.

Dükkan sahipleri kat maliki sayılır mı?

Yukarıda da görüldüğü üzere kat malikleri, ev ve işyeri olarak sınıflandırılmıyor. Bir anagayrimenkul dahilindeki tüm bağımsız bölümlerin sahibi aynı zamanda kat maliki oluyor. Buna göre dükkan sahipleri de kat maliki olup; ev sahipleri ile aynı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor.

Dükkan sahipleri aidat öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, binada sunulan günlük temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi hizmetlere karşılık aidat ödenmesi gerekir ve tüm bina sakinleri bu aidatı ödemekle mükelleftir. Evet, öder; kanun, bağımsız bölümleri mesken ve dükkan olarak ayırmıyor. ...

Mantolamaya dükkanlar katılır mı?

Anayapının izolasyonu için yapılan mantolama masrafı ortak gider olarak kabul ediliyor ve başka türlü anlaşma olmadığı sürece kat maliklerinin arsa payına göre masrafa katılmaları gerekiyor.

Dükkanlar çatı masrafına katılır mı?

Yargıtay 18.Hukuk Dairesinin 30.