Diyanet fetva hattı hangi saatlerde hizmet veriyor?

İçindekiler:

  1. Diyanet fetva hattı hangi saatlerde hizmet veriyor?
  2. Dini Sorular nereye sorulur?
  3. Diyanet fetva Midye yemek haram mı?
  4. Alo fetva Hattı kaç?
  5. Alo Fetva ücretsiz mi?
  6. 190 ne zaman açık?

Diyanet fetva hattı hangi saatlerde hizmet veriyor?

Bu kapsamda hafta içi 10.00 ile 16.00 saatleri arısında vaizlerimiz, din hizmetleri uzmanlarımız, fetva verme ehliyetine sahip personelimizle hizmet vermeye devam ediyoruz." dedi.

Dini Sorular nereye sorulur?

'Alo Fetva Hattı' olarak da bilinen 'Dini Danışma Hattı'nın yeni numarası ise '190' olarak belirlendi. Dini konularda sorular sorup, bilgi almak isteyenler bu numarayı aradıktan sonra bağlı bulundukları şehrin il müftülüğüne bağlanıyor. Kadınlara kadın vaiz, erkeklere ise erkek vaiz hizmet veriyor.

Diyanet fetva Midye yemek haram mı?

Maliki ve Hanbeli alimlere göre, deniz hayvanları prensip olarak helaldir. Ancak timsah gibi yırtıcı hayvanlar helal değildir. ... Bunların dışında kalan midye, kalamar, ıstakoz, karides gibi deniz ürünlerinin yenmesi ise helaldir."

Alo fetva Hattı kaç?

Diyanet İşleri Başkanlığı daha önce 444 ile başlayan bir hat kullanmaktaydı. Bu hat daha sonra iptal edildi ve Fetva Hattı Alo 190 olarak belirlendi.

Alo Fetva ücretsiz mi?

"Alo 190 Dini Danışma" olarak yeniden düzenlenen hatta, yurt içinden ve cep telefonlarından ücretsiz olarak ulaşılabiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığının dini soruları cevaplandırmak üzere kurduğu 4 numaralı fetva hattında değişikliğe gidildi.

190 ne zaman açık?

Normal zamanlarda mesai saatleri içerisinde hizmet veren Alo 190 hattı Türkiye çapında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatı gereği gece saat 23.00'e kadar hizmet verecek" dedi.