Tezgah ne demek kısa?

İçindekiler:

  1. Tezgah ne demek kısa?
  2. Saçakları ne demek?
  3. Tümsek ne demek TDK?
  4. Saçaklı ne anlama gelir?
  5. Pasaklı ne anlama geliyor?
  6. Tümsek ne demek tir?
  7. Merek ne anlama gelir?
  8. Irmağın eş anlamı nedir?
  9. Irmağın eş anlamlısı nedir Eodev?
  10. Irmak ve nehir eş anlamlı mıdır?
  11. Akarsu ve nehir eş anlamlı mıdır?
  12. Nehir ın eş anlamlısı nedir?

Tezgah ne demek kısa?

1) Dükkanlarda kullanılan satıcıların önündeki uzun masaya verilen addır. 2) Kahve, lokanta tarzı yerlerde müşterilerin üzerinde yemek yeyip bir şeyler içtikleri masa. 3) Üzerinde genellikle el veya küçük makinelerle iş görülen yapım aracıdır.

Saçakları ne demek?

Bir yapının dış çevresini veya bir bölümün güneş veya yağmurdan korumak için yapıdan çıkıntı olarak yapılan ve altı boş olan bölümü. Bir şeyin kenarları boyunca sarkan püskül.

Tümsek ne demek TDK?

tümsek, -ği Küçük tepe, tüm (II), tümbek: “Sazlarla, kamışlarla örtülü bir tümseği atladım. Kıyıdayım.” -O. V. Kanık. 2. Çıkıntılı yer, kabarıklık, şişkinlik: “Bu uzun hayalden birdenbire önümde bir tümsek beni uyandırdı.” -H. E.

Saçaklı ne anlama gelir?

saçaklı boşalım Bir iletken ile çevresi arasında yay boşalmasından daha düşük gerilimde oluşan boşalma durumu. Bir uçun içinde ışıklı boşalma ile kıvılcımlı boşalma arasında oluşan durum.

Pasaklı ne anlama geliyor?

pasaklı anlamı Giyimine veya eşyanın temizliğine, düzenine önem vermeyen (kimse), çapaçul.

Tümsek ne demek tir?

Tümsek nedir, Tümsek ne demek Çıkıntılı yer, kabarıklık, şişkinlik.

Merek ne anlama gelir?

MEREK Nedir Anlami MEREK: Köy evlerinin yanında ot, saman ve yaprak gibi şeylerin ve umumiyetle hayvan yiyeceklerinin muhafazasına mahsus kârgir veya kerpiçten yapılmış bina. Samanlık.

Irmağın eş anlamı nedir?

Irmak kelimesinin eş anlamlısı TDK ya göre 'nehir' olarak öne çıkıyor. Bu anlamı doğrultusunda her iki kelimeyi de kullanmak mümkün. Kelime anlamı olarak öne çıkan Irmak aynı zamanda isim olarak da kullanılmaktadır.

Irmağın eş anlamlısı nedir Eodev?

Doğrulanmış Cevap Eş anlamlı sözcükler, anlamdaş sözcükler olarak da adlandırılan ve bir cümlede birbirlerinin yerine kullanıldıklarında anlamda bozulmaya yol açmayan anlam ilişkisine sahip sözcüklerdir. Bu kelimelerin yazılışları farklı olup; anlamları aynıdır. ... Irmak kelimesinin eş anlamlısı NEHİR sözcüğüdür.

Irmak ve nehir eş anlamlı mıdır?

Nehir ve ırmak kelimeleri aynı anlamı taşıdığından birbirlerinin yerine kullanılabilir. Nehir Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Nehir kelimesinin eş anlamlısı ırmaktır. Irmak ile nehir cümle içerisinde aynı anlama gelmektedir.

Akarsu ve nehir eş anlamlı mıdır?

Nehir sözcüğünün eş anlamlısı ırmak kelimesidir.

Nehir ın eş anlamlısı nedir?

Nehir kelimesinin eş anlamlısı olan ırmak kelimesi, nehir kelimesinin yerine kullanılabilmektedir. Her ne kadar yazılışları farklı olsa da içerdiği anlam aynıdır. Nehir kelimesi yerine eş anlamı olan ırmak kelimesi kullanılırsa, cümlenin anlamı bozulmamaktadır.