PROFENİD nedir niçin kullanılır?

İçindekiler:

  1. PROFENİD nedir niçin kullanılır?
  2. Artrocol jel nasıl kullanılır?
  3. PROFENİD 150 mg surup ne işe yarar?
  4. Ketoprofen jel nedir?
  5. Profenid tablet günde kaç kez kullanılır?

PROFENİD nedir niçin kullanılır?

Bİ-PROFENİD'in etken maddesi ketoprofendir. Ketoprofen, ağrı kesici ve iltihap giderici (antiinflamatuvar) etkiye sahip steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİ) grubundandır. dismenore (adet sancısı) tedavisinde kullanılır.

Artrocol jel nasıl kullanılır?

Erişkinlerde: ARTROCOL, ağrılı bölgeye topikal olarak günde 2-4 kez uygulanır. Uygulanan jelin miktarı, ağrılı bölgeyi tamamen kapatacak şekilde ayarlanmalıdır. Günlük toplam doz 15 gramı aşmamalıdır (7.5 gram yaklaşık 14 cm uzunluğunda jele karşılık Page 2 2/9 gelmektedir). Toplam tedavi süresi 1 haftayı geçmemelidir.

PROFENİD 150 mg surup ne işe yarar?

PROFENİD şurup, 150 mL'lik koyu amber renkli cam şişe içerisinde, plastik doz pipeti ile birlikte karamel, karışık meyve tadında ve şurup halinde ağız yolundan uygulanan bir ilaçtır. Her bir mL'sinde 1 mg ketoprofen içerir. 6 ay -11 yaş arası çocuklarda, ateşin semptomatik tedavisinde kullanılır.

Ketoprofen jel nedir?

Ketoprofen, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip bir ilaç etken maddesidir. Non steroidal antiinflamatuar ilaçların propiyonik asitler sınıfındandır.

Profenid tablet günde kaç kez kullanılır?

PROFENİD 200 mg Retard Tablet 'i mutlaka doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız. Eğer emin değilseniz, doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Doktor tarafından aksi belirtilmediği sürece aşağıdaki dozların uygulanması önerilir: Önerilen doz günde bir defa 1 tablettir. Günlük en yüksek doz 200 mg'dır.