SGK girişi yapılmazsa ne olur?

İçindekiler:

  1. SGK girişi yapılmazsa ne olur?
  2. Geçmiş aya sigorta yapılır mı?
  3. SGK ceza nedir?
  4. Geriye dönük sigorta ödeme var mı?

SGK girişi yapılmazsa ne olur?

İşe Giriş Bildirgesinin Geç Yapılması Durumunda Ne Olur? Zamanında yapılmayan bildirim için 1 aylık asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanır. Bildirimin yapılmadığı SGK tarafından tespit edilirse, 2 aylık asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanır.

Geçmiş aya sigorta yapılır mı?

Çalışanların geriye dönük olarak sigortası yapılabilir mi? sorusuna Avukat Ali Yüksel şu cevabı verdi: “Zamanında sigortaya girişi bildirilmeyerek sigorta primleri ödenmeyen işçiler açısından beyan üzerine geçmişe dönük sigorta girişi yapılması ve prim ödemesi mevcut yasal düzenlemeler ışığında mümkün değildir.

SGK ceza nedir?

İşverenin, çalıştırdığı işçiler için işe giriş bildirgesi vermediği 1 yıl içerisinde 2. kez tespit edilirse o işverene her sigortalı için aylık brüt asgari ücretin 5 katı tutarında ceza kesilir. Kamu idareleri ve bilanço esasına uygun defter tutmak zorunda olanlar aylık brüt asgari ücretin 3 katı tutarında ceza öder.

Geriye dönük sigorta ödeme var mı?

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlayan 7326 sayılı Yapılandırma Yasası, babanız gibi Bağ-Kur kapsamında çalışması olup da kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlara geçmişe dönük Bağ-Kur tescili ve borçlanma hakkı vermiyor.