Açık öğretimden normal liseye nasıl geçilir?

İçindekiler:

  1. Açık öğretimden normal liseye nasıl geçilir?
  2. Açık öğretimden normal liseye geçiş var mı?
  3. Meslek lisesinden düz liseye geçiş var mı?
  4. Mesleki açık öğretimden düz liseye geçiş nasıl yapılır?

Açık öğretimden normal liseye nasıl geçilir?

Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.

Açık öğretimden normal liseye geçiş var mı?

Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinde öğrenim görmekte iken, başarmış oldukları kredi itibarıyla örgün ortaöğretim kurumlarına nakil ve geçiş yapabilecek durumda olan, yaş itibarıyla örgün ortaöğretim kurumlarına kayıt şartlarını taşıyan, örgün ortaöğretimde okuma hakkı ...

Meslek lisesinden düz liseye geçiş var mı?

Meslek lisesinden genel liseye geçiş serbest. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından genel liselere geçiş yasağını tamamen kaldırdı. 15 Ağustos — Mesleki ve teknik liselerin hazırlık sınıfı öğrencileri ile 9. sınıfta kalan öğrenciler, genel liselere kayıt yaptırabilecekler.

Mesleki açık öğretimden düz liseye geçiş nasıl yapılır?

Meslekî Açık Öğretim Lisesi öğrencileri isterlerse Açık Öğretim Lisesine geçiş yapabilirler. Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçmek isteyen öğrenciler, isteğine dair dilekçe (dilekçe kanuna göre) ile bulundukları yerdeki Açık Öğretim Lisesi İrtibat Bürolarına başvurabilirler.