Sivas katliamı Aziz Nesin nasıl kurtuldu?

İçindekiler:

  1. Sivas katliamı Aziz Nesin nasıl kurtuldu?
  2. Aziz Nesin Sivas Ne Dedi?
  3. Aziz Nesin ne demişti Madımak?
  4. Madimaklar ne zaman cikar?

Sivas katliamı Aziz Nesin nasıl kurtuldu?

Aralarında Aziz Nesin'in de bulunduğu 51 kişi de olaylardan kendi olanaklarıyla, ağır yaralarla kurtuldu. İtfaiye merdiveniyle kurtarılmaya çalışılan Aziz Nesin, merdivendeki görevli tarafından darp edilip merdivenden itfaiye aracı etrafında toplanan saldırgan kalabalığa doğru itildi.

Aziz Nesin Sivas Ne Dedi?

Güvenlik kuvvetleri ise olayları bastırmakta yetersiz kaldı. 19:00 sıralarında Madımak Oteli'ne giren saldırganlar içeriyi ateşe verdi. "Yak yak" diyen gerici grup, "Şeriat isteriz", "Cumhuriyet Sivas'ta kuruldu, Sivas'ta yıkılacak", "Sivas, Aziz Nesin'e mezar olacak" şeklinde sloganlar attı.

Aziz Nesin ne demişti Madımak?

Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt, 2 Temmuz 1993'te yaşanan Madımak katliamının 28'inci yıl dönümünde Türk edebiyatı ve yazım dünyasının en önemli yazar ve şairlerden olan Aziz Nesin'ın Madımak'ta yaşananlara yer verdiği yazısını aktararak, "O gün orada yaşananlarla bugün burada olanlar arasındaki o bağın kopmasına hiç göz ...

Madimaklar ne zaman cikar?

Mevsimi: Nisan, Mayıs ve Haziran ayının ilk yarısıdır. Yenilen Kısmı: Yaprakları ve yumuşak saplı kısımları. Faydaları: İdrar arttırıcı ve idrar söktürücü olan madımağın antioksidan özelliği vardır. Bitkisel bir antibiyotiktir.