Ikame araç için para ödenir mi?

İçindekiler:

  1. Ikame araç için para ödenir mi?
  2. Araç mahrumiyet bedeli nedir?
  3. Ikame araç kimlere verilir?
  4. Araç mahrumiyet bedelini sigorta öder mı?

Ikame araç için para ödenir mi?

Bu durumlarda gerekli masraflar fatura karşılığında ilgili sigorta şirketi tarafından karşılanabilir. Sigortalı sürücü, belirlenen kullanım süresini aşmak kaydıyla ikame araç temininden faydalandığı zaman ayrıca belirlenen kira ücretini ödemekle yükümlüdür.

Araç mahrumiyet bedeli nedir?

Araç mahrumiyet tazminatı, hasar gören aracın günlük ikame araç bedeli ile ( araç kiralama bedeli) onarımda kaldığı gün sayısı çarpılarak hesaplanır. Örnek olarak, onarım süresi 20 gün ve ikame araç bedeli 100 TL olan bir araç için araç mahrumiyet tazminatı 20X100 =2000 TL olarak hesaplanır.

Ikame araç kimlere verilir?

İkame araç hizmeti, sigorta poliçesine sahip olan sürücünün aracının servisteki bakım ve onarım süresinin uzaması halinde verilir. İkame araç hizmetinin sağlanması için temel koşul, aracın kullanılamayacak şekilde hasar alması ve sürüş güvenliğinin bozulmasıdır.

Araç mahrumiyet bedelini sigorta öder mı?

Bir trafik kazası olduğunda araçta oluşan maddi hasar, kusurlu tarafın zorunlu mali sorumluluk (trafik) sigortası tarafından karşılanır. Fakat aracın hasar görmesi durumunda sadece maddi zarar oluşmaz. Araç mahrumiyeti sebebiyle oluşan zararı zorunlu mali sorumluluk sigortası karşılamaz. ...