Kayısı maskesi ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Kayısı maskesi ne ise yarar?
  2. Kayısı ile yüz maskesi nasıl yapılır?
  3. Kayisi maskesi nasıl yapılır?
  4. Kayısı yüze iyi gelir mi?
  5. Kayısı cilde nasıl uygulanır?
  6. Elma yüze sürülür mü?
  7. Kayısı peeling evde nasıl yapılır?

Kayısı maskesi ne ise yarar?

Kayısı yağı ciltte hızla emildiği ve cildi yağlı bırakmadığı için egzama kaşıntısı gibi tahriş edici cilt sorunlarında bu yağı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle kayısı yağı kullanarak hazırladığınız cilt maskeleri cildinizi korumaya ve kırışıklık oluşumunu geciktirmeye yardımcıdır.

Kayısı ile yüz maskesi nasıl yapılır?

Pişmiş elma ve kayısıları rondodan geçirin. Kuru cilt yapısına sahipseniz badem yağı veya susam yağı ekleyin. Yüzünüze gazlı bez kapatıp maskeyi bezin üzerine uygulayın. 20 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın.

Kayisi maskesi nasıl yapılır?

Kayısı Maskesi Tarifi Kayısının kabuklarını soyarak; bir rondodan geçirin iyice incelsin. İçerisine diğer malzemeleri koyun ve karıştırın. Bu karışımı yıkadığınız yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekletin ve yıkayın.

Kayısı yüze iyi gelir mi?

Kayısı; ciltteki fazla yağı arındırarak cildin sağlıklı bir görünüme kavuşmasına etkili bir fayda sağlamaktadır. Özellikle mevsiminde tazeyken maske yapımında kullanmanız daha fazla faydalı olacaktır. Kayısının içeriğinde bulunan potasyum cildi canlandırır ve sağlıklı görünüm oluşmasına olanak verir.

Kayısı cilde nasıl uygulanır?

Kayısı yağı elma kabuklarının ardından atılır. 7-8 dakika kaynayan elma kabukları ezilir. Püre haline gelen maskeye iter şeker atıp kullanabilir, isterseniz sade olarak kullanabilirsiniz. Nazikçe cilde sürülen maske 20-3- dakika ciltte beklemeli. Daha sonra ılık su ile yıkayıp sonucu görebilirsiniz.

Elma yüze sürülür mü?

Elmanın içerisinde bulunan yüksek lif ve su nedeniyle cildin nemlenmesi sağlanır. Bu şekilde cilde doğal bir beyazlık kazandırılır. Ayrıca elma düzenli tüketildiği takdirde yüze ışıltılı bir görünüm verilir.

Kayısı peeling evde nasıl yapılır?

Kayısının kabuklarını soyarak; bir rondodan geçirin iyice incelsin. İçerisine diğer malzemeleri koyun ve karıştırın. Bu karışımı yıkadığınız yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekletin ve yıkayın....Haftada iki kez uygulayabilirsiniz.
  1. kayısı maskesi tarifi.
  2. kayısı maskesinin faydaları
  3. kayısı maskesi nasıl yapılır?