Istihare namazı gerçek olur mu?

İçindekiler:

  1. Istihare namazı gerçek olur mu?
  2. Istihareye yatmak kesin sonuç verir mi?
  3. İstihare ruyasi nasil gorunur?
  4. İstihareye yatarken gusül abdesti alınır mı?

Istihare namazı gerçek olur mu?

İstihare Namazı Neden Kılınır? İstihare namazı geleceği görmek için kılınan bir namaz değildir. Toplum arasında bu şekilde yaygınlaşmıştır ancak gerçek anlamda bunun için kılındığı söylenemez. Nitekim namaz kılındıktan sonra, hayırlı olup olmayacağı üzerine kılınan işin aşikar şekilde rüyada görülemez.

Istihareye yatmak kesin sonuç verir mi?

İstihare'ye bir kez yattığınızda kesin sonucu almayabilir, bunun için 7 gün ard arda yatmanız daha sağlıklı olacaktır. Rüyanızda beyaz gibi açık tondaki renkleri, yeşil ve tonlarındaki renklerin yoğunluğunu gördüğünüz zaman o rüya sizin yapacağınız işin hayırlı olduğunu gösterir.

İstihare ruyasi nasil gorunur?

İstiharede görülen rüya nasıl tabir edilmeli? ... Buna göre, istihare namazını kılıp duasını yapan kimse, abdestli olarak, kıbleyi sağına alıp uyumalıdır. Rüyasında siyah ve kırmızı görürse yapacağı işin şer olduğuna, beyaz ve yeşil görürse hayırlı olduğuna işaret eder.

İstihareye yatarken gusül abdesti alınır mı?

İstihare namazı kararsız kalınan zamanlarda rehber olması için kılınan bir namazdır. İstihareye yatmak için öncelikle temiz olmalısın, bu yüzden eğer abdestin yoksa abdest almalısın.