Limonla kekik suyu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Limonla kekik suyu nasıl yapılır?
  2. Limonlu kekik çayı ne işe yarar?
  3. Kekik nane karışımı neye iyi gelir?
  4. Kuru kekik suyu nasıl yapılır?
  5. Kekik nasıl kaynatılır?
  6. Soğuk kekik suyu nasıl yapılır?
  7. Kekik çayı nasil hazirlanir?

Limonla kekik suyu nasıl yapılır?

Kekik çayı, 2 bardak kaynamış suyun içerisine 2 tatlı kaşığı kekik ekledikten sonra 10 dakika beklenir ve demlendikten sonra tüketilebilir. Kekik çayını hazırladıktan sonra 1-2 damla limon ve 1 tatlı kaşığı bal eklemek, bağışıklığın güçlenmesine ve özellikle burun tıkanıklığı ve kronik öksürüğe iyi gelmektedir.

Limonlu kekik çayı ne işe yarar?

Balgam söktürücü görevi görür Kekik çayı, içerisine bir adet limon sıkılarak içildiği vakit balgam söktürücü görevi de görür.

Kekik nane karışımı neye iyi gelir?

Yüksek antioksidan içeriği ve güçlü anti-viral özelliklerinden dolayı kekik çayı, hafızayı uyarmaya, baş ağrılarını ve kas gerginliğini hafifletmeye, öksürüğü hafifletmeye, ateşi düşürmeye ve soğuk algınlığı ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur.

Kuru kekik suyu nasıl yapılır?

Kekik suyu yapımı için gereken malzemeler; 2 su bardağı su ve 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış kuru kekiktir. İlk olarak suyu ocakta kaynatın. Su kaynamaya başladığında içine kekiği ekleyerek 15 dakika demlemeye bırakın. Ardından kekik suyunu süzün ve ılık bir şekilde için.

Kekik nasıl kaynatılır?

Kurutulmuş kekikten çay demlemek istiyorsanız, demliğe bir bardak su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyu bardağa alın ve 1 yemek kaşığı kekik ilave ederek 5-10 dakika demlenmesini sağlayın.

Soğuk kekik suyu nasıl yapılır?

İlk olarak suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra ateşten alarak içine kekiği ekleyin. (kaynamadan önce eklerseniz acı bir tat alabilir ve faydalarını yitirir. 10-15 dakika çayın demlenmesini bekleyin, ardından süzgeçten geçirerek tüketin.

Kekik çayı nasil hazirlanir?

Sağlığımızı olumlu etkileyen kekik yemeklerde kullanıldığı gibi şifa deposu bir çay olarak da tüketilebilir. Kurutulmuş kekikten çay demlemek istiyorsanız, demliğe bir bardak su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyu bardağa alın ve 1 yemek kaşığı kekik ilave ederek 5-10 dakika demlenmesini sağlayın.