Efes Antik Kent nereye bağlı?

İçindekiler:

  1. Efes Antik Kent nereye bağlı?
  2. Izmir'de bulunan Efes Antik Kenti olarak bilinen kültür mirasımız hangi bölgemizdedir?
  3. Efes antik Şehri nerede?
  4. Efes antik Tiyatrosu hangi uygarlığa aittir?
  5. Hierapolis antik kenti nedir?

Efes Antik Kent nereye bağlı?

Efes, Anadolu'nun batı kıyısında, İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunmaktadır. Antik Dünyanın en önemli kültür, bilim ve sanat merkezi olan Efes Antik Kent Selçuk ilçesinde yer almaktadır. Kuruluşu M.Ö. 8.500 yılına uzanır.

Izmir'de bulunan Efes Antik Kenti olarak bilinen kültür mirasımız hangi bölgemizdedir?

Antik dünyanın en önemli yerleşim yerleri arasındaki Efes Antik Kenti, İzmir denildiğinde ilk akla gelen açık hava müzelerinden biri. İzmir'in Selçuk ilçesinde yer alıyor. Geçmişi, Milattan Önce 4 binli yıllara kadar uzanan Efes; dünyadaki kültür, bilim, sanat ve uygarlık tarihine de büyük katkı sağladı.

Efes antik Şehri nerede?

Efes Antik Kenti her yıl yaklaşık olarak iki milyon kişi tarafından ziyaret edilen önemli bir kültürel mirasımızdır. Efes Antik Kenti Selçuk ile Kuşadası yolu üzerinde bulunmaktadır. İzmir'in merkezine 83 kilometre uzaklıktadır. Ayrıca Selçuk ilçesinin merkezine de 3,5 kilometre uzaklığında yer almaktadır.

Efes antik Tiyatrosu hangi uygarlığa aittir?

Efes'teki Artemis Tapınağı dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilir. Efes Anadolu'nun batı kıyısında, bugünkü Selçuk ilçesinin 3 km uzağında bulunan, daha sonra önemli bir Roma kenti olan antik bir Yunan kentiydi. Klasik Yunan döneminde İyonya'nın oniki şehrinden biriydi.

Hierapolis antik kenti nedir?

Hierapolis (Yunanca: Ἱεράπολις 'kutsal şehir'), Pamukkale (Denizli) yakınlarında bulunan bir antik kenttir. Antik coğrafyacı Strabon ile Ptolemaios verdikleri bilgilerde, Karia bölgesine sınır olan Laodikeia ve Tripolis kentlerine yakınlığı ile Hierapolisin bir Frigya kenti olduğunu ileri sürülmektedir.