Karpuz suyu sever mi?

İçindekiler:

  1. Karpuz suyu sever mi?
  2. Karpuz verimi ne kadardır?
  3. En iyi karpuz nasıl anlaşılır?
  4. Sıra arası mesafe nedir?
  5. 18 46 Gübre Nedir?
  6. 18 46 gübre neye yarar?
  7. 46 Gübre ne işe yarar?
  8. 3 15 gübre fındığa ne zaman atılır?
  9. Fındığa kış gübre ne zaman atılır?

Karpuz suyu sever mi?

Verimin yüksek ve kaliteli olması için bitki, kök bölgesinde yeterli nemin bulundurulması gerekir bu nedenle karpuz yetiştiriciliğinde sulama yapmak gerekmektedir. Karpuz fideleri tarlaya şaşırtıldıktan sonra iyi bir can suyu verildiğinde bitkiler uzun süre sulamaya ihtiyaç duymadan gelişme gösterirler.

Karpuz verimi ne kadardır?

Ortalama olarak ülkemizde sulu 1 dekar alana 700- 1000 arası tohum ekilip bunun karşılığında ise 3- 5 ton karpuz elde edilir. Tabi sulu ortam ile kuru ortam arasında neredeyse yarı yarıya bir mahsul düşüklüğü olur.

En iyi karpuz nasıl anlaşılır?

Eğer karpuzda örümcek ağına benzeyen çatlaklar ve kahverengi noktalar varsa bu karpuzun büyürken arılar tarafından çokça ziyaret edildiğini işaret eder. Bu ziyaretler ne kadar çoksa karpuz da olgunlaştıkça o kadar lezzetli ve tatlı olur. Kısacası bu çatlaklar karpuzun ağızlara layık olduğunu gösterir.

Sıra arası mesafe nedir?

Dikim büyüklüğüne ulaşmış bir fidenin 3 yapraklı ve 15-18 cm boyunda olması gerekir. Sıra arası ve sıra üzeri mesafeler 60*60 cm olmalıdır. Dikilen fidelere hemen bolca can suyu verilmelidir. takdirde gelişme yavaşlar,verim azalır ve meyvelerde acılık başlar.

18 46 Gübre Nedir?

Diamonyum Fosfat (DAP) Fosfor ve Azot gibi iki önemli bitki besin elementini bir arada kapsayan KOMPOZE bir gübredir. 100 kg içerisinde 18 kg Azota karşılık 46 kg Fosforpentaoksit (P205) bulunmaktadır. Bu sebeple daha ziyade Fosforlu bir gübre olarak kullanılmaktadır.

18 46 gübre neye yarar?

Toros Tarım tarafından pazara sunulan 18.

46 Gübre ne işe yarar?

Üre Gübresi Ne İşe Yarar? İçeriğinde %46 oranında azot bulunan üre gübresinin ana işlevi, yeşil yapraklı büyümeyi teşvik etmek ve bitkilerin gür görünmesini sağlamak için bitkilere azot sağlamaktır.

3 15 gübre fındığa ne zaman atılır?

Azotlu gübrenin verilmesi için en uygun zaman Mart ayıdır.

Fındığa kış gübre ne zaman atılır?

Kışlık gübre denilen fosforlu ve potasyumlu gübrelerin verilme zamanı da Ekim-Kasım aylarıdır. Genellikle 3 yılda bir verilen fosforlu gübrelerde, ocakların çevresinde dal iz düşümüne ( dalların altına) gelecek şekilde 10-15 cm derinlikte açılacak 20-30 çukura atılarak kullanılır.