Iyiden ne demek?

İçindekiler:

  1. Iyiden ne demek?
  2. Tefe koymak ne anlama geliyor?
  3. Şayak kalpaklı ne demek?
  4. Alaca kelimesinin sözlük anlamı nedir?
  5. Akşamın alacası ne demek?
  6. Alaca kelimesinin kökü nedir?
  7. Alaca at ne demek?
  8. Eser kalmadı ne demek?
  9. Iz bırakmak ne anlama gelir?

Iyiden ne demek?

İyiden iyiye deyiminin anlamı ve açıklaması Adamakıllı, çok iyi, gereği gibi.

Tefe koymak ne anlama geliyor?

Dilimize yerleşerek geçmişten günümüze kadar gelen ve günlük hayatta sıklıkla karşımıza çıkan tefe koymak deyimi, birisini alay konusu yapmak manasına gelmektedir. Tefe Koymak Ne Demek? ... Tefe koymak deyimi, birini hoşa gitmeyecek ve onu küçük düşürücü yönleri ile başkalarına tanıtma anlamına gelir.

Şayak kalpaklı ne demek?

Çeşitli sözlüklere baktığınızda şayak kelimesinin anlamının: “Kabaca dokunan bir kumaş, dayanıklı yünden dokunmuş kaba kumaş, Çeşitli yün kumaş ve yün kumaştan yapılmış elbise, kaba dokunmuş bir çeşit yün kumaş, kalpak yapılabilen kumaş,” gibi anlamlarda verildiğini görürüsünüz.

Alaca kelimesinin sözlük anlamı nedir?

1. Anlamı (eş anlamlısı): "Birkaç rengin karışımından oluşan renk, ala."

Akşamın alacası ne demek?

Akşam alacası akşam sonrası , akşam karanlığı anlamına gelmektedir. Birden çok rengin kendisini yitirmeden oluşturduğu belirgin bir renktir. Karıştırılarak oluşmuştur.

Alaca kelimesinin kökü nedir?

Alaca kelimesinin kökü alacadır.

Alaca at ne demek?

alaca ağaçkakan Gökkuzgunumsular (Coraciiformes) takımının, ağaçkakangiller (Picidae) familyasından, Türkiye'de her mevsim görülen, özellikle meyve bahçelerinde yaşayan, ayrıca çam ormanı ile karışık ormanlarda görülen, böcek ve lârvalarla beslenen yerli bir kuş.

Eser kalmadı ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Hiçbir belirti, iz olmamak. "Kolumdaki yaradan hiç eser kalmadı." "Dünkü güneşli havadan bir eser kalmamış."

Iz bırakmak ne anlama gelir?

Etkisini kalıcı duruma getirmek. Örn: Her hareket yahut düşünce, hareket edenin veya düşünenin zihninde bir iz bırakır. -C.