Böbreğe tel takılması nedir?

İçindekiler:

  1. Böbreğe tel takılması nedir?
  2. Böbreğe takılan tel nasıl takılır?
  3. Böbrek stenti kaç günde çıkar?
  4. Böbrek kateter neden takılır?

Böbreğe tel takılması nedir?

Double J Stent Ne Zaman Takılır? Böbreğin içerisinde üretilen idrarın herhangi bir sebeple idrar torbasına gitmesini engelleyen posizyonlarda, idrar akışını sağlamak için takılır. idrar drenajı sağlanamazsa idrar böbrekte şiklik ve böbrek fonksiyonlarında problem olmaya başlar.

Böbreğe takılan tel nasıl takılır?

DJ stentler genellikle endoskopik yöntemle çıkarılır. İdrar kanalından girilen kameralı aletlerle stent tutulup çekilir. Idrar kanalı çok kısa olduğu için kadınlarda bu işlem için anestezi gerekmezken, erkeklerde ve çocuklarda bu işlemin anestezi altında yapılması uygundur.

Böbrek stenti kaç günde çıkar?

Böbrekte veya üreterde taşlar lazerle kırıldıktan (URS veya flexibl URS ile) sonra bu taş parçaları idrar yollarından dışarı atılacağı için idrar kanalının tıkanma riski vardır. Bazen de üreterde taş kalmasa bile üreter duvarında oluşan ödem nedeniyle stent konulur. Bu stent genellikle 1-2 hafta içinde çıkarılır.

Böbrek kateter neden takılır?

İdrar yolu tıkanıklıklarında böbrekteki şişmenin (hidronefroz) giderilmesine yönelik olarak üst bel bölgesinde ciltten böbrek içine küçük plastik bir tüp yerleştirilmesi işlemidir. Böylece böbrekte oluşan ve idrar torbasına (mesane) akamayan idrar dışarı alınarak böbreğin zarar görmesi engellenir.