Memeden sıvı gelmesi normal mi?

İçindekiler:

  1. Memeden sıvı gelmesi normal mi?
  2. Hamileyken süt gelir mi?
  3. Hamilelikte sütün Faydaları Nelerdir?
  4. Duktoskopi nasıl yapılır?

Memeden sıvı gelmesi normal mi?

Meme başının zorlanarak sıkılması durumunda her kadının memesinden bir miktar akıntı gelebilir. Bu süt kanalları içinde bulunan sıvının zorlandığı için dışarı çıkmasıdır. Çoğunlukla normal olarak değerlendirilir.

Hamileyken süt gelir mi?

Hamileliğin son haftalarında göğüslerden tek taraflı veya çift taraflı, bayağı süt kıvamında veya berrak renkli sıvı gelebilir. Bu tamamen normal bir şeydir. Hormonlarla alakalıdır. Süt yapımında rol alan iki tane hormon var: Bir tanesi prolaktin, süt yapıcı hormon.

Hamilelikte sütün Faydaları Nelerdir?

Kalsiyum bakımından zengin olan süt ise bebeğin ve anne adayının ihtiyaç duyduğu besin değerlerinin çoğunu karşılar. Süt içme alışkanlığı, hamilelikte kalsiyumun yanı sıra A, C, D, K vitaminleri, demir ve mineral gibi çeşitli besin ihtiyaçlarının karşılanması açısından da oldukça önemlidir.

Duktoskopi nasıl yapılır?

İşlem lokal anestezi ile gerçekleştirilir. Meme başı uyuşturularak kişinin acı duyması engellenir. Akıntılı süt kanalının cilde açılan ağzı genişletilerek mikroendoskopla içeriye girilerek süt kanalları aletin sığdığı genişliğe kadar gidilerek incelenir.