Resmi tatillerde ek ders yatar mı?

İçindekiler:

  1. Resmi tatillerde ek ders yatar mı?
  2. Ramazan Bayramı tatili ek ders ödenir mi?
  3. Milli ve dini bayramlarda ek ders ödenir mi?
  4. 15 Temmuz'da ek ders odenir mi?
  5. Milli bayramlarda ek ders kesiliyor mu?
  6. 30 Ağustos Zafer Bayramında ek ders ücreti ödenir mi?

Resmi tatillerde ek ders yatar mı?

Her ne kadar yönetmelikte ödenir olarak görünse de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü resmi tatildir, resmi tatillerde eğitim öğretim faaliyeti, kurs, sınav yapılmaz. Eğitim öğretim faaliyetinin yapılmamasından dolayı ek ders ödemesi yapılmaz.

Ramazan Bayramı tatili ek ders ödenir mi?

Genel idari izin verilen günlerde canlı ders yapılmayacak, ek ders ücretleri ise ödenecektir. Bayram tatiline denk gelen günlerde ise ek ders ücretleri kesilecektir.

Milli ve dini bayramlarda ek ders ödenir mi?

Her yılbaşı tatilinde öğretmenin ek dersi kesilecektir. Dini Bayramlarda da ek ders kesilir ancak Milli ve Mahalli Bayram günlerinde, kar tatillerinde, seçimlerden sonra tatil edilen günlerde, genel idari izinli sayılan günlerde ek ders kesintisi yapılmamaktadır.

15 Temmuz'da ek ders odenir mi?

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın “Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller” başlıklı 16.Maddesi şu şekildedir; ... Bu maddelere göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Milli Bayram olmadığı için ek ders ücreti ödenmeyecektir.

Milli bayramlarda ek ders kesiliyor mu?

Ek ders ücreti kesilmeyen resmi bayramlar şunlardır: – Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ... – Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 30 Ağustos 2021 – Zafer Bayramı – Cumhuriyet Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramında ek ders ücreti ödenir mi?

Öğretmenler için; seminer haftası 31 Ağustos 2021 tarihinde başladığından dolayı 30 Ağustos günü için ek ders ücreti ödenmeyecek. ... DYK veren öğretmenler için; resmi tatillere DYK planlanmadığından dolayı 30 Ağustos günü için ek ders ücreti ödenmez.