Yeni diş teli takanlar dişlerini nasıl fırçalamalı?

İçindekiler:

  1. Yeni diş teli takanlar dişlerini nasıl fırçalamalı?
  2. Diş teli olanlar hangi macunu kullanmalı?
  3. Diş teli varken diş temizliği yapılır mi?
  4. Arayüz fırçasına macun sıkılır mı?
  5. Diş teli takılmadan önce diş taşı temizliği yapılır mı?
  6. Diş teli varken diş taşı temizliği nasıl yapılır?
  7. Diş teli varken diş neden sararır?

Yeni diş teli takanlar dişlerini nasıl fırçalamalı?

Diş teli varken dişler nasıl fırçalanmalı? Ortodonti tedavisi görenler diş tellerine zarar vermemek için kesinlikle yumuşak uçlu, küçük başlı ve düz diş fırçası kullanmalıdır. Elektrikli (şarjlı) diş fırçaları da orta hızda kullanıldığında diş telleri için güvenlidir.

Diş teli olanlar hangi macunu kullanmalı?

Ortodontik tedavisi gören hastalar fluorid içeren diş macunları tercih edilmelidir.

Diş teli varken diş temizliği yapılır mi?

Ortodontik tedavi gören hastaların en çok dikkat edeceği husus diş teli temizliğidir. Diş teli temizliği; diş çürüklerini, diş eti iltihaplarını ve oluşabilecek diğer komplikasyonları önler. Diş teli kullanan hastalar her gün düzenli olarak dişlerini temizlemelidir.

Arayüz fırçasına macun sıkılır mı?

Arayüz Fırçası Kullanımı İlk olarak şunu belirtmekte fayda var: Arayüz fırçası diş macunuyla kullanılmaz. Ayrıca fırçayı kullanırken diş etlerine zarar vermemesi için sert hareketlerden kaçınılmalıdır. Yere paralel ve diş arasında uygun bir açıyla dişlerin aralarına yerleştirilmeli.

Diş teli takılmadan önce diş taşı temizliği yapılır mı?

İlk önce ağzınızdaki tüm çürük dişlerin tedavisi ve gerekirse diş taşı temizliği yapılacak. Daha sonra ortodontistiniz sizin fotoğraflarınızı ve gerekirse ölçülerinizi alacaktır. Eğer tedavi amaçlı daimi diş çekimi yapılacaksa diş teli takılmadan önce çekim yapılacak. Ve diş teli takmak için hazırsınız.

Diş teli varken diş taşı temizliği nasıl yapılır?

Diş ipi ve ara yüz fırçası, mutlaka diş teli taktıran hastalarda kullanılmak zorundadır. Ara yüz fırçası ile diş teli, braketlerin arası ve diş tellerinin aralarına mutlaka ulaşıp araları tartar ve diş taşlarından temizlemek gerekmektedir. Bu sık sık yapıldığında bu bölgelerde diş taşı ve tartar oluşması önlenir.

Diş teli varken diş neden sararır?

Sabit ortodontik tedavi dişlerimin rengini değiştirir mi/ sarartır mı? Diş teli tedavileri dişlerin rengini değiştirmez. Renk değişikliğinin görülmesinin sebebi beslenme alışkanlıkları (kola,çay,kahve,sigara,şarap vb),ağız temizliğinin yetersizliğinden meydana gelir.