Kış uykusu ne zaman çekildi?

İçindekiler:

  1. Kış uykusu ne zaman çekildi?
  2. Kış uykusu ne anlatmak istiyor?
  3. Ayıların kış uykusu ne kadar sürer?
  4. Ayılar kış uykusunda doğurur mu?
  5. Ayılar ne kadar hızlı koşabilir?
  6. Kış Uykusu filminin ödüllü yönetmeni kimdir?

Kış uykusu ne zaman çekildi?

Kış Uykusu (film)
YönetmenNuri Bilge Ceylan
TürüDram
Yapım yılı2014
Çıkış tarih(ler)i (Cannes) 13 Haziran 2014 (Türkiye)
Süre196 dakika
10 satır daha

Kış uykusu ne anlatmak istiyor?

Filmin hikâyesi Aydın'ın gerçekle arasındaki mesafeyi kapatıp kapatamayacağı sorununun etrafında şekillenir. Film, "entelektüel" üzerine odaklanmıştır ve hikâyedeki diğer karakterler "entelektüel"in durumunu netleştirme işlevini üstlenmiştir.

Ayıların kış uykusu ne kadar sürer?

Soğuk kışlara girmeden önce, yazın sonlarına doğru ayılar "hiperfaji" denen bir faza girerler ve aşırı fazla beslenirler. Yazın ve güzün bir kısmını kapsayan 2-4 aylık bu dönemde her gün 1 kilo alabilecek kadar fazla besin tüketirler! Sonrasında ise 5-7 ay boyunca kış uykusuna yatarlar.

Ayılar kış uykusunda doğurur mu?

Amerika'ya özgü gebe bir kara ayı kış uykusundan uyanmasına gerek bile kalmadan doğum yapabilir. Bu ayılar yavrularının bakımı için de yerlerinden kalkmaya gerek duymazlar. Yavruları aylar boyunca bedenlerine depoladıkları yağlarla beslerler.

Ayılar ne kadar hızlı koşabilir?

Kutup Ayısı: 40 km/sa Ayıgiller/Hız

Kış Uykusu filminin ödüllü yönetmeni kimdir?

Türk sinemasının Cannes tescilli, bol ödüllü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filminden sonra hayata geçirdiği ve Cannes'da büyük ödül Altın Palmiye'ye layık görülen son filmi olan Kış Uykusu'nun başrolünde Haluk Bilginer yer alırken kadroda kendisine Demet Akbağ, Melisa Sözen, Ayberk Pekcan, ...