Mavi kartlılar belediyede çalışabilir mi?

İçindekiler:

  1. Mavi kartlılar belediyede çalışabilir mi?
  2. Mavi Kart sahibi Türkiye'de ne kadar kalabilir?
  3. Mavi Kart sahipleri ikamet tezkeresi almak zorunda mı?
  4. Mavi Kart uygulaması nedir?
  5. Mavi kartlılar savcı olabilir mi?
  6. Mavi Kart sahipleri Türkiye'de çalışabilir mi?
  7. Mavi kartlılar sınır dışı edilebilir mi?

Mavi kartlılar belediyede çalışabilir mi?

Mavi kart sahiplerinin kamuda bir kadroya dayalı olarak yani memur statüsünde çalıştırılamayacağı ancak işçi, geçici personel veya sözleşmeli personel olabileceği belirtilmiştir.

Mavi Kart sahibi Türkiye'de ne kadar kalabilir?

Mavi kart hamili ve çift uyruklu vatandaşlarımız da dahil tüm vatandaşlarımızın bu kapsamda getirdikleri taşıtlarına azami 730 gün süre verilmektedir. Yabancılar tarafından getirilen taşıtlara ise Türkiye'de kalabilecekleri kadar süre verilmektedir.

Mavi Kart sahipleri ikamet tezkeresi almak zorunda mı?

Mavi Kart hamili kişiler ikamet izni alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak isteğe bağlı olarak talep edilmesi halinde 5 yıla kadar ikamet izni verilmektedir. Bu ikamet izinleri 492 sayılı Harçlar Kanununun 88. Maddesi gereğince harçsız olarak düzenlenmektedir.

Mavi Kart uygulaması nedir?

Mavi Kart Uygulaması Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişilere, talepleri halinde sayılan haklardan faydalanabileceklerini gösteren Mavi Kart düzenlenerek verilir.

Mavi kartlılar savcı olabilir mi?

Zira Türkiye'de yaşayan, hayatında hiç Türk vatandaşı olmamış, Bulgaristan göçmeni, bir Bulgaristan vatandaşı Türk soylu kişi, 2527 kanunda kendisine tanınan haklar nedeniyle, her türlü başvurusunda 'Türk vatandaşlığı şartı aranmaması nedeniyle' kamu da her alanda memur, hakim, savcı olabilme ve atanabilme hakkına ...

Mavi Kart sahipleri Türkiye'de çalışabilir mi?

Mavi kart sahibi olan vatandaşların Türkiye'deki seçimlerde ve referandumlarda seçme ve seçilme hakkı bulunmuyor. ... Mavi kart sahibi herkesin Türk vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olup çalışma izni sıkıntısı olmaksızın Türkiye'de rahatça çalışabilir ve hayatlarını sürdürebilirler.

Mavi kartlılar sınır dışı edilebilir mi?

Maddesinin 3. Fıkrasında belirtilen “Vatandaş sınır dışı edilemez ve yurda girme hakkından mahrum bırakılamaz.” hükmü Mavi Kart sahibi kişiler içinde uygulanmalıdır. ... Türk vatandaşlığı kanunun 28. maddesinde bu hakkı kısıtlayan bir hüküm bulunmamaktadır.