Orta kulak iltihabının zararları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Orta kulak iltihabının zararları nelerdir?
  2. Kulak iltihabı için ne iyi gelir?
  3. Kulak iltihabı nasıl boşaltılır?
  4. Kulak akıntısı neden olur ne iyi gelir?

Orta kulak iltihabının zararları nelerdir?

Mehmet Şentürk, orta kulak iltihabı olduğunda hastada ateş, kulak ağrısı, yutma güçlüğü, boyun ağrısı, baş ağrısı, bazen kulakta akıntı, işitme kaybı, özellikle çok küçük çocuklarda huzursuzluk, ağlama nöbetleri ve beslenme bozuklukları gibi belirtiler meydana gelebildiğini söyledi.

Kulak iltihabı için ne iyi gelir?

İltihap durumunda 1-2 diş sarımsağı ezip suyunu kulağınıza damlatabilirsiniz. Dış kulak iltihabında bir diğer etkili tedavi soğan suyudur. Soğan da tıpkı sarımsak gibi çok güçlü bir antibiyotiktir. İltihap durumunda çiğ soğan suyundan kulağınıza birkaç damla damlatın ve kulak çubuğu ile kulağınızı temizleyin.

Kulak iltihabı nasıl boşaltılır?

Ilık soğan suyunu, 2 damla olarak iltihap oluşan kulağa damlatabilirsiniz. Sarımsak Suyu: Soğan kadar iltihap kurutucu etkisi olduğu belirtilen sarımsağın suyunu çıkararak, kulağınıza damlalar şeklinde koyabilirsiniz. Bu iki yol, kulak iltihabını kurutmak için etkili sayılabilir.

Kulak akıntısı neden olur ne iyi gelir?

İltihap nedeniyle oluşan kulak akıntıları genelde, antibiyotik ilaçlar ile tedavi edilir. Bazı vakalarda, kulak damlası ve ağrı kesici ilaçlarla kulak akıntısı giderilebilir. İltihap dağılınca, akıntı şikayeti de ortadan kalkar.