Bel neden sürekli kütler?

İçindekiler:

  1. Bel neden sürekli kütler?
  2. Boyundan ses gelmesi neden olur?
  3. Sürekli boyun Kütletme neden olur?
  4. Boyun çıtlatma tiki nasıl geçer?
  5. Kütletmeyi nasıl bırakılır?

Bel neden sürekli kütler?

Kemikler birbirine yaklaşırken basınç artar, uzaklaşırken azalır. Basınç arttığında eklem sıvısı içinde çözünmüş halde bulunan gazlar basınç azaldığında kabarcık oluşturur. Kabarcıkların oluşması ve patlaması sırasında kütleme, çıtlama gibi seslerin çıktığı sanılmaktadır.

Boyundan ses gelmesi neden olur?

Eklem sıvısı içerisinde birçok farklı çözünmüş gaz bulunur. Kapsül içinde basınç azalınca, bu çözünmüş gazlar kabarcıklara dönüşürler. Biraz daha fazla baskı uygulamak bu gaz kabarcıklarının patlamalarına ve çoğu zaman hoşumuza giden çıtlama sesini duymamıza neden olur.

Sürekli boyun Kütletme neden olur?

Boyun Kaslarınızı Esnetin ve Kuvvetlendirin Boyun kaslarının gergin olması bazı kişilerin boynunu kütletmesinin ana nedenidir. Eğer nazik bir şekilde gergin kasları esnetecek egzersizler yapılırsa kütletme ihtiyacı azalabilir.

Boyun çıtlatma tiki nasıl geçer?

Boyun Kaslarınızı Esnetin ve Kuvvetlendirin Eğer nazik bir şekilde gergin kasları esnetecek egzersizler yapılırsa kütletme ihtiyacı azalabilir. Germe/esnetme hareketleri sıcak duş veya boyuna sıcak uygulama yaptıktan sonra daha verimli olabilir. Günde 3-5 kez uygulanabilir.

Kütletmeyi nasıl bırakılır?

Bileğinize paket lastiği takıp, parmaklarınızı her çıtlatmanızda lastiği gerip cildinize vurmanız diğer bir caydırıcı tekniktir. El, bilek ve kol esnetme hareketleri parmak eklemlerini kütletme ihtiyacını azaltabilir. Saat başı veya iki saatte bir germe-esnetme hareketleri yapabilirsiniz.