Icra takip işlemleri kaç gün sürer?

İçindekiler:

  1. Icra takip işlemleri kaç gün sürer?
  2. Icra dosyası nasıl ilerler?
  3. Zamanaşımını kesen icra takip işlemleri nelerdir?
  4. Icra takibi nereden başlatılır?
  5. Takip kesinleştikten sonra ne yapılır?
  6. Takip talebi değiştirilebilir mi?

Icra takip işlemleri kaç gün sürer?

Bu neden İcra Kaç Günde Sonuçlanır sorusu şu şekilde cevaplanabilir, İcra takibinde tebligat ile gönderilen ödeme emrinin borçlunun eline ulaşmasından itibaren yani 10 günlük yasal süresi içerisinde sonuçlanabilir.

Icra dosyası nasıl ilerler?

İcra takibinin aşamaları alacaklının icra müdürlüğüne vereceği takip talebi ile başlar. Takip talebi icra dairesine verildikten sonra hazırlanan ödeme emri borçluya tebliğ edilir. Bu tebliğden itibaren belirli bir sürenin itiraz olmaksızın tamamlanması halinde takip kesinleşir ve haciz aşaması başlar.

Zamanaşımını kesen icra takip işlemleri nelerdir?

Borçlar Kanunu'nun 133. maddesine nazaran daha özel nitelikte bulunan TTK'nın 662. maddesinde zamanaşımını kesen sebepler "dava açılması, takip talebinde bulunulması, davanın ihbar edilmesi veya alacağın iflas masasına bildirilmesi" şeklinde sınırlı olarak sayılmıştır.

Icra takibi nereden başlatılır?

İcra takibi başlatmak için gerekli olan evrakların hazırlanması ve bu evraklarla icraya verilecek kişinin yerleşim yerinde bulunan icra müdürlüğüne başvurulması gerekir. Başvurunun kabul edilmesi için bu belgelerin yanı sıra, ödeme emri ve takip talebi de hazırlanmış olmalıdır.

Takip kesinleştikten sonra ne yapılır?

Borçlu, gerçekte borçlu ise, takip kesinleştikten sonra, borcunu ödeyebilir. Çünkü takibin kesinleşmesinden sonra takibe karşı koyabilme olanağı çoğu kez kalmamıştır. Takibin kesinleşmesinden sonraki devrede, ödenmiş, mehil verilmiş veya zamanaşımına uğramış borç için, alacaklı haksız bir şekilde takibe devam edebilir.

Takip talebi değiştirilebilir mi?

Borçlunun veya alacaklının ismi takip talebine hiç yazılmamış ise takibin iptali gerekir. Takip talebinde alacağın belli bir miktar üzerinden gösterilmesi gerekir. Bu gösterilen miktar sonradan artırılamaz ancak azaltılabilir. Alacaklı takip talebinde gösterilen alacağı sonradan değiştiremez.