Telefon neden SIM kartı okumaz?

İçindekiler:

  1. Telefon neden SIM kartı okumaz?
  2. Telefon SIM kartı görmüyor ne yapmalıyım?
  3. Telefon SIM kartı kabul etmiyor neden?
  4. Turkcell Geçersiz SIM ne demek?
  5. SIM kart neyle silinir?
  6. Telefon neden hizmet yok der?
  7. Sim ağı pin kilidi nedir?
  8. SIM kart yuvası nasıl temizlenir?
  9. Akıllı telefon SIM kart yeri nasıl açılır?

Telefon neden SIM kartı okumaz?

Sim kart çok eskimiş olabilir. Bazen sim kartlar takıp çıkarma aşamasında yıpranabiliyor. Kartın üzerindeki çip üzerinde hasar oluşabiliyor. Böyle bir durumda telefon sim kartı okuyamıyor.

Telefon SIM kartı görmüyor ne yapmalıyım?

Cihazınızda telefon sim kartı okumuyor hatası alıyorsanız, öncelikle cihazını yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Sorun düzelmezse sim kartı çıkarıp, yeniden takmanız gerekebilir. Farklı bir telefonunuz varsa kartınızı ona takarak test edebilirsiniz.

Telefon SIM kartı kabul etmiyor neden?

Telefon başka hat kabul etmiyor ise bunun sebebi şunlar olabilir: Telefon sim kartı tanımıyorsa, sim kartta bir sorun olabilir. ... Eğer IMEI numarası aktif değilse telefon sim kartı çalıştırmaz. Telefonun bataryası çok şiştiği zamanlarda sim kart yuvası yerinden oynayabilir, bu da kartın okunmasını engeller.

Turkcell Geçersiz SIM ne demek?

iPhone veya iPad'inizde 'geçersiz SIM' veya 'SIM kartı takılı değil' uyarısı görüyorsanız. ... SIM kart tepsisinin tamamen kapandığından ve yerine oturduğundan emin olun. Farklı bir iPhone ya da iPad modelinin veya başka bir telefon üreticisinin SIM tepsisini kullanıyorsanız tepsi yerine tam oturmuyor olabilir.

SIM kart neyle silinir?

Eğer SIM kart tepsisini de temizlemek isterseniz, bunu yerinden çıkarın. SIM kartı da tepsiden çıkarın. Pamuklu çubuğu sabunlu suya batırın, fazla suyu sıkarak süzün. Daha sonra bununla SIM kart tepsisini silin.

Telefon neden hizmet yok der?

Şebeke hatasına yol açabilecek durumlardan biri SIM kartın yuva içerisine tam olarak yerleşmemesinden kaynaklanabilir. Böyle bir durumda servis yok hatası ile karşı karşıya kalınır. Diğer yandan telefonun “ayarlar” bölümünden “uçak modu” alanına girilmeli ve uçak modunun aktif olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Sim ağı pin kilidi nedir?

Samsung SiM Ağı Pin Kilidi, ülkemize yurt dışından ucuz diye getirilen telefonlarda çok sık görünen bu sorunun 3 basit çözümünü anlatacağız. ... Bu, telefonun başka bir şebekeyle uyumlu olsa bile telefonu aldığınız taşıyıcıyla çalışabileceği anlamına gelir. Eskiden ülkemizde de yapılıyordu sonra BTK tarafınca kaldırıldı.

SIM kart yuvası nasıl temizlenir?

SIM kartı da tepsiden çıkarın. Pamuklu çubuğu sabunlu suya batırın, fazla suyu sıkarak süzün. Daha sonra bununla SIM kart tepsisini silin. İşiniz bittiğinde SIM kartı takarak tepsiyi yeniden yuvasına yerleştirin.

Akıllı telefon SIM kart yeri nasıl açılır?

SIM kartı yuvasını açmak için aparatını bulamazsanız ataş işinize yarayacaktır. Ataş gibi bükülen bir metal olduğu için ataşın bir ucunu düz hale getirerek SIM kartı yuvasının kapağının hemen üstünde bulunan küçük deliğe ataşı yerleştirin ve hafifçe itin. Böylece SIM kartı yuvanız kolayca açılacaktır.