Geri dönüşüm nasıl çalışır?

İçindekiler:

  1. Geri dönüşüm nasıl çalışır?
  2. Geri dönüşüm makinaları nelerdir?
  3. Atık maddelerin Değerlendirilmesi neden önemlidir?
  4. Geri dönüşümün enerji tasarrufu açısından önemi nedir?

Geri dönüşüm nasıl çalışır?

Geri dönüşüm, yeniden değerlendirilebilme olanağı olan atıkların çeşitli işlemlerden geçerek üretim sürecine yeniden dahil olmasıdır. Diğer bir deyişle, kullanıldıktan sonra atığa dönüşen malzemelerin çeşitli fiziksel ve kimyasal işlemler uygulandıktan sonra hammadde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılmasıdır.

Geri dönüşüm makinaları nelerdir?

Geri dönüşüm makinaları 12 saat içerisinde atık gıdaları organik ve verimli tohumlara dönüştürebilen makinalardır. Bu makinalarda kullanılan yeni nesil teknolojiler sayesinde atıkların kurutulması ve su kaybetmesi sağlanır.

Atık maddelerin Değerlendirilmesi neden önemlidir?

Geri dönüşümle hem doğayı hem de kaynaklarımızı koruruz. Plastik ambalaj atıklarının geri kazanılması sonucu ise petrolden tasarruf sağlanabilmektedir. Dönüşen her ton cam için ise, 100 litre petrol tasarrufu sağlanır. Metal ambalajları ve ahşap ambalajları geri dönüştürerek doğal alanlarımızı bozulmadan koruyabiliriz.

Geri dönüşümün enerji tasarrufu açısından önemi nedir?

Geri dönüşüm ile 1 ton cam atıktan 100 litre petrol tasarrufu sağlanır. Geri dönüşüm birçok çevresel ve ekonomik katkılar sağlar.Geri dönüşüm ile birlikte doğaya bırakılan atık madde miktarı azalırken , doğal kaynakların korunması ve enerji tasarrufu sağlanır.